Chrome: Font Changer


Extensia numită complet Font Changer with Google Web Fonts™ o văd utilă fie pentru persoanele cu probleme de vedere, fie pentru cei care au dat de situri ce au scrisul incredibil de mic (sau de mare), încât ar face lectura un chin. Desigur, orice navigator modern suportă (adesea cu Ctrl şi + sau Ctrl şi -) zoom-ul paginii, dar se măreşte/micşorează toată pagina. Dacă doriţi să afectaţi doar textul ajută această extensie. Puteţi să modificaţi fontul cu zeci de alternative, dar pentru limba română probabil autorul a inclus fonturile Google fără suportul pentru Europa de Est, aşa că diacriticele vor fi cu cântec.

imagine

Astfel, poate cel mai util este că putem schimba dimensiunea fontului, atât de mare (sau de mic) cât ne trebuie. Faptul că poţi face textul înclinat sau nu, îngroşat, normal sau subţire, nu mi se pare atât de relevant. Cum spuneam: această extensie are un public mic, dar un public care o va aprecia. Mai ales că poate reţine setările per sit şi atunci ori de câte ori revii pe acel sit vei vedea textul aşa cum ţi-ai dorit şi ai configurat. Super!

Probabil similară este extensia Change Font Family Style. De asemenea, dacă doriţi să schimbaţi mai mult decât fontul, sunt extensii ce acţionează generic asupra părţii CSS: Live CSS Editor sau Stylebot sunt doar două exemple. Vă recomand să vedeţi următorul clip de prezentare ce va atinge şi partea cu fonturile pentru extensia Stylebot. Şi mai super!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *