UIkit 1.1 şi Bootstrap 3


Am dat zilele acestea peste UIkit, o altă bibliotecă ce îţi permite să porneşti rapid un sit cu „ingrediente” ce arată bine, via HTML, CSS şi JavaScript. În fapt îmi aminteşte mult, mult de tot, de Twitter Bootstrap, având poate un 80% suprapunere, în rest fiecare cu câte ceva nou. Drept urmare vom găsi şi aici cele necesare pentru a aranja textul pe coloane, pentru a avea formulare frumoase, meniuri, taburi, dropdown-uri, ferestre modale şi altele.

imagine

Avem şi nişte opţiuni pentru animaţii simple (dacă vrem ca nişte div-uri să apară cu fade sau curgând dintr-o anumită direcţie). Cu Overlay putem uşor suprapune un text descriptiv peste o imagine sau o iconiţă pentru a sugera deschiderea versiunii mari. Şi navigarea lină în aceeaşi pagină e asigurată. În captura de mai sus vedeţi instrumentul pentru configurarea vizuală a bibliotecii, putând opta pentru culorile, fonturile (şi tot felul de detalii) dorite de noi.

Acum despre Bootstrap. Peste vară a ajuns la versiunea 3!!! Anunţul oficial îl găsiţi aici, cu o listă a tot ce s-a modificat sau îmbunătăţit. Tot nu există un instrument mai elegant de configurare personalizată a temei, dar mai aşteptăm (sau ne bazăm pe instrumente alternative). Nu par a fi nişte schimbări dramatice. Nu am ajuns să testez, dar cred că pentru majoritatea proiectelor (adică pentru cele de complexitate medie şi mică) trecerea la Bootstrap 3 va fi fără bătăi mari de cap. Avantaje? Desigur, pentru că au fost rezolvate mai multe probleme, în special ţinând de capitolul responsive. Adică cei ce navighează de pe mobile sau tablete pe situri realizate cu Bootstrap vor fi mai puţin frustraţi. 🙂

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *