Elemental pentru Android


Am pomenit ieri de FlowDoku, o variaţie la Sudoku. Am săpat aici pe sit ca nebunul după un alt joc despre care puteam să jur că am scris. Acum mi-am amintit de ce nu am făcut-o: nu mergea bine pe unele dispozitive. Acum l-am testat doar pe tabletă şi merge perfect… sper să se fi remediat orice probleme erau atunci. Este vorba despre Elemental – Alchemy Puzzle, un joc disponibil se pare doar pentru Android. Dacă vreţi de musai fără reclame, cu 3,33 lei îl puteţi cumpăra. Din nou, reclamele nu sunt foarte deranjante.

imagine imagine imagine

Ei bine, Elemental se îndepărtează mai mult de Sudoku. Practic rămâne regula ca pe linii şi coloane să fie toate elementele o singură dată. Dar… atenţie la elemente. Nu avem cifre. La început vom avea patru elemente: foc, apă, aer şi pământ. Ele apar în josul tablei – a se vedea captura de mai jos. Trebuie să le punem cu cap pe tablă. Observăm în careu delimitări de 1 element (acolo e simplu, punem chiar acel element) sau de două: aici apar combinaţiile. De exemplu vedeţi nor: acela se formează din… apă evaporată datorită căldurii – deci apă+foc. Sau vedeţi nisip: acela e pământ+aer (să zicem eroziune). Sau stânci: e pământu+foc. Sau cub de gheaţă: e apă+aer (rece, evident). În fine, mâlul e, normal, pământ+apă. Există deci o logică a combinaţiilor. Ţinând cont de constrângerile de pe linii şi coloane trebuie să puneţi elementele astfel încât să rezolvaţi fiecare nivel.

imagine

După ce v-aţi obişnuit cu stilul de joc şi aţi terminat primul pachet, se deblochează al doilea, la care apar combinaţii de trei: de exemplu planta verde vine din pământ+apă+aer. Frunza cu rouă e combinaţie de foc+apă+aer. Da, într-adevăr, e mai greu de reţinut aici, dar un click pe un element îl explică în orice moment, deci nu e problemă dacă uitaţi. În timp veţi reţine şi noile combinaţii, care devin tot mai complexe… normal… jocul devine pe măsură ce înaintezi în el tot mai dificil. Există şi o „vrajă” de ajutor, dar desigur se consumă. Iată acum clipul de prezentare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *