Trei articole despre Windows


E vorba de trei articole destul de recente pe care nu aş vrea să le scăpaţi. Desigur, sunt bloguri urmărite, pe care poate deja le ştiţi, deci implicit articolele. Pentru toţi ceilalţi: am să încep cu Little Known Gems for your Windows Computer, un articol de pe DigitalInspiration care merită parcurs rapid. Sunt 30 de mici programe recomandate cu căldură de bloggerul indian, listă din care, dacă nu cumva folosiţi computerul doar ca maşină de scris şi de navigat pe internet, aproape sigur veţi găsi ceva interesant.

imagine

Următoarea recomandare spre lectură vine de pe Hongkiat, care îşi repetă un punct de vedere poate amintit şi în trecut pe CNet.ro. Nu sunt sigur. Oricum, să auzim (încă o dată) Why Using a Registry Cleaner Won’t Speed Up Your PC or Fix Crashes. Ca unul care cred că folosesc Windows-ul poate şi de 20 de ani, pot spune că nu am simţit vreodată fără urmă de dubiu că viteza calculatorului s-ar fi schimbat după o curăţire a regiştrilor. Nu înseamnă că nu am făcut-o 🙂 de zeci de ori… şi o voi face în continuare, cu programele în care am încredere. Dar şi recent, peste vară, când m-am săturat de viteza mică a calculatorului, soluţia a fost cea radicală şi care nu ne place multora: reinstalarea sistemului de operare. Această curăţenie nu dă greş niciodată. 😉

imagine

În fine, ajungem şi la al treilea articol pe care doresc să vi-l semnalez: What is the best free System Cleaner for Windows? Martin de la gHacks face o analiză în detaliu a 11 soluţii: una inclusă în Windows şi 10 programe separate. Dacă veţi sări la concluzie veţi fi dezamăgiţi: „So what is the best system cleaner then? That depends on your requirements.” Totuşi spune: „Privazer is one of my favorites”, iar eu unul până azi nu am mai auzit de Privazer. Dacă vă interesează subiectul merită să parcurgeţi articolul, regăsind probabil programul ce îl folosiţi Dvs pe post de mătură (eu folosesc CCleaner), citind care sunt părţile bune şi părţile rele identificate de Martin, observând comparativ ce pot celelalte variante.

Revenind la Privazer, situl şi programul par a fi traduse în română cu ceva instrument automat (a, e Microsoft Translator), aşa că eu unul am trecut pe engleză pentru că româna e oribilă. Are şi variantă portabilă, deci poate fi testat imediat. Închei amintind un comentariu cuiva la articolul lui Martin: „The best system cleaner for Windows is Linux.” Subscrieţi?

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,83 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Sorin spune:

    The best system cleaner for Windows is… format C: !!! (va rog frumos sa o tratati ca si gluma)

  2. SapioiT spune:

    Gluma sau nu, cu formatarea ai dreptate…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *