Din nou despre SMPlayer


Acum mai bine de un an semnalam când SMPlayer a ajuns la versiunea 0.70 (acum e 0.8.6). Spuneam atunci că sunt fan KMPlayer. Ei bine, se pare că la trecut. La ultima actualizare a programului m-am trezit cu reclame peste video (cam cum vedem la YouTube). Aceasta m-a enervat la culme şi am decis să pun cruce programului. Desigur, am alternativa să revin la o versiune mai veche şi să rămân cu ea. În timp KMPlayer, cu care m-am obişnuit atât de mult, a devenit tot mai complex, dar într-un fel, pentru mine, inutil de complex. Iar acum cu reclamele m-a pierdut…

imagine

Am decis să încerc alte soluţii şi după câteva căutări şi încercări am decis să trec pe SMPlayer. Desigur, primul pas a fost să îl fac să meargă aproape ca vechea dragoste, KMPlayer. Din fericire combinaţiile de taste sunt configurabile, aşa că am putut să îmi pun tastele media să acţioneze, dar şi, de exemplu, să cresc sonorul cu săgeată în sus, să îl reduc cu săgeată în jos, cum eram obişnuit. Mi-ar fi plăcut ca tastele media să funcţioneze global… nu merge sau nu am descoperit eu cum să fac.

imagine

Pentru filme m-am asigurat că ia automat subtitrările, pornind de la cele care conţin numele filmului. Din tabul Caractere şi culori am ales un alt font şi se poate opta desigur pentru dimensiune, culoare şi altele. Ah, şi da, am mutat codificarea la limbile central europene, altfel diacriticele apărând cu probleme.

imagine

Iată deci că şi filmele merg bine, subtitrarea e luată automat şi redată corect. Ah, există şi posibilitatea de a căuta subtitrarea online, dar nu am testat-o. Eu am locurile mele preferate de unde iau subtitrările (Subs.ro şi Subtitrari.RegieLive.ro). De apreciat că poţi să te joci cu subtitrarea dacă nu este perfect sincronizată, aplicând decalaje înainte sau înapoi, după cum e cazul. Poţi mări fontul chiar în timp ce priveşti filmul.

imagine

SMPlayer poate reda şi clipuri de pe YouTube cu uşurinţă. Apăsaţi F11 şi veţi vedea o nouă fereastră. Puteţi face căutări şi reda în player clipul dorit. O modalitate foarte curată şi la îndemână să asculţi muzica ce o vrei… sau să urmăreşti cine ştie ce tutoriale sau materiale te interesează.

imagine

Nu totul e perfect, cel puţin pentru mine. Mă deranjează la culme că la Ctrl+O (am schimbat de pe Ctrl+F) poţi selecta un singur fişier. Vă recomand să mergeţi la Preferinţe (Ctrl+P) şi de la Listă redare să bifaţi Adăugare automată a fişierelor la lista de redare, chiar şi opţiunea următoare. Astfel dintr-un album puteţi selecta o piesă, dar în listă se vor pune toate piesele. Pe moment cam atât. Eu sunt mulţumit de SMPlayer şi am schimbat asocierile din Windows de pe KMPlayer.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 4,89 din 5)
Se încarcă...

10 comentarii

 1. sorin spune:

  Incercați și GOM player.
  Poate fi o surpriză plăcută.

 2. Guliver spune:

  Și pe mine m-a călcat pe nervi ultima versiune a KMPlayer, dar nu am renunțat la el; am reinstalat versiunea mai veche și merge foarte bine.

 3. Mrpfn spune:

  Exista o solutie si pentru minunatele reclame din KMPlayer, anume adaugarea sa intr-un firewall, blocandu-i astfel accesul la internet, implicit la reclamele acelea nesimtite. Sper totusi sa reconsidere faptul ca nu este ok ceea ce fac si au de pierdut la faza asta.

 4. radu.capan spune:

  @sorin: Da, GOM Player e o surpriză plăcută. În uz de când am citit comentariul.

 5. pety spune:

  Am instalat ultima versiune KMP. De fiecare data cand firewallul din Avira IS imi spunea ca un anumit executabil cere conectarea la internet, setam „Deny Incoming IP”. Am repetat operatiunea la fiecare executabil cu asemenea pretentii si gata. La deschiderea playerului video kmp inchid panelul din dreapta. Nu ma deranjeaza nici cea mai mica reclama si beneficiez de toate imbunatatirile si noile functionalitati ale KMP.

 6. pety spune:

  Apropos! Nu instalez PANDORA.

 7. nelush spune:

  In ultima versiune de KMPlayer, se pot inlatura reclamele cu usurinta. Este un player foarte bun si nu m-as desparti chiar asa de repede de el. Sunt sigur, ca se va tine cont si de bug-uri, in viitor, versiunea urmatoare. Cine doreste sa scape de reclame, exista o varianta: Control Panel=Internet Options=Security=Restricted sites=Sites si in casuta Add this Web site to the zone scrieti: player.kmpedia.net=Add=OK! Succes!

 8. gabriel spune:

  Incearca Umplayer.are un singur bug (pana se incarca fonturile prima oara cand este folosit trebuie sa astepti un minut,dar asta prima data)in rest este folositor programul

 9. cristi spune:

  Nu mai suport kmplayer, desi a fost preferatul meu in ultimii 2 ani. Am trecut cu vederea reclamele enervante, dar se incarca greu si a inceput sa-mi deschida o fereastra mica din IE dupa fiecare video sau piesa mp3. Am folosit kmplayer si ca player audio. Acum trebuie sa aleg intre smplayer si potplayer.

 10. Mihai spune:

  Recomand si PotPlayer. PotPlayer este un player multimedia gratuit cu dotari avansate, creat de către autorul player-ului KMPlayer. Considerat a fi o versiune îmbunătăţită si mai rapida a KMP, are o multime de caracteristici personalizate şi bogate.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *