Plugin Toggle: Activare şi deactivare rapidă de pluginuri WP


WordPress este o platformă de blogging (şi CMS) apreciată nu numai de începători ci şi de profesionişti într-ale web-ului. Un mare atu al ei este flexibilitatea, extinderea funcţionalităţilor are loc rapid cu ajutorul a nenumărate teme şi pluginuri (sau module). Personal testez cu mare plăcere o mulţime de pluginuri, apreciez enorm această diversitate datorată comunităţii numeroase de programatori WP. Însă trebuie să recunosc că deseori dau de pluginuri utile care au conflicte din cauze diverse cu alte pluginuri instalate şi deja activate.

imagine

Prima metodă de rezolvare a problemei ar fi dezactivarea şi activarea fiecărui plugin în parte. Într-un asemenea caz paşii pentru această operaţiune simplă la prima vedere sunt foarte mulţi, chiar 3-4 clickuri pentru un singur plugin consumând timp apreciabil (desigur depinde şi de numărul de pluginuri instalate, la mine sunt câteva zeci).

Plugin Toggle este un plugin extrem de util într-o situaţie descrisă mai sus. După instalarea şi activarea sa veţi avea la dispoziţie un nou buton Plugins în bara de administrare WP. Cu un click pe el vor fi afişate prin efectul toggle toate pluginurile instalate, cele activate se pot recunoaşte foarte uşor prin sublinierea cu culoare deschisă a numelui, cele dezactivate sunt de culoare gri. Acum urmează punctul magic: Activarea şi dezactivarea unui plugin instalat se face cu un singur click pe numele său. Atât şi nimic mai mult! La cât de simplă este ideea pe atât de genială este şi transpunerea ei! După părerea mea ar merita din plin preluarea în core-ul WP.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *