CloudConvert converteşte (aproape) orice


A fost odată ca niciodată… o vreme când pe calculator cu ajutorul programelor recomandate şi aici pe CNet.ro se putea face (aproape) orice. Timpurile au trecut, nevoile au rămas, dar şi posibilităţile s-au schimbat. Multe lucruri nu se mai fac local, ci în cloud. Tocmai de aceea m-am gândit că ar fi bine să amintesc şi să recomand un nou serviciu de convertiri online. Dezvoltatorii săi germani evidenţiază faptul că fişierele încărcate de către utilizatori nu vor fi date mai departe ci ele vor fi şterse automat după 24 de ore de pe serverul firmei, în era „post-Snowden”, după o bună remarcă publicitară.

imagine

CloudConvert vine cu o interfaţă foarte aerisită care face utilizarea sa foarte intuitivă. Pentru o convertire de date trebuie să parcurgeţi următorii patru paşi:

  1. Alegeţi fişierul dorit a fi convertit (cu drag & drop de pe calculator sau online din Dropbox sau Google Drive).
  2. Selectaţi formatul pe care îl doriţi ca rezultat.
  3. Indicaţi dacă vreţi să fiţi anunţat prin mail despre finalizarea convertirii sau dacă doriţi ca fişierul convertit să fie salvat direct în Dropbox sau Google Drive.
  4. Daţi comanda pentru convertire şi descărcaţi apoi fişierul rezultat.

Pe moment sunt suportate peste 175 de formate din categorii diferite, fie fişiere audio, video, documente şi prezentări, imagini de toate felurile, arhive şi e-book-uri. Lista completă o puteţi accesa aici. Fără înregistrare se pot face 10 convertiri pe zi cu fişiere la mărimea de 100 MB şi cu o durată de stocare de două ore. După o scurtă înregistrare gratuită sunt posibile 25 de convertiri cu fişiere la mărimea de 1024 MB, totodată durata de stocare creşte la 12 ore. Chiar dacă serviciul este încă în faza beta el pare foarte promiţător şi merită un semn de carte în browserul preferat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (12 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. jürgen.toth spune:

    Un alt serviciu de convertiri este CometDocs: http://www.cometdocs.com/
    De remarcat ar fi faptul că acesta oferă și aplicații desktop si mobile.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *