Editoare de imagini de care poate nu ştiaţi


În fapt doresc să vă conduc spre articolul Photoshop Alternatives: 12 Free Image Manipulation Tools For Windows, la al cărui titlu nu subscriu deloc. Nu, nu sunt fan Adobe Photoshop, ci folosesc un program care este cu adevărat o alternativă (mă refer la Corel Paint Shop Pro), iar cele 12 programe strânse de Hongkiat nu sunt câtuşi de puţin alternative… serioase. Cu toate acestea selecţia de interesantă şi am rămas uimit să aflu de unele aplicaţii strict pentru Windows 8 (în fapt nu, nu prea folosesc aplicaţiile strict pentru Windows 8).

imagine

Nu ştiam de exemplu de Adobe Photoshop Express, realizat, evident, de Adobe. Desigur, e un program simpluţ, pentru operaţii de bază. Nu ştiam nici de Picasa HD, care nu, nu e făcut de Google, dar operează pe conturile Picasa (nu mi s-a părut că merită atenţia programul). Tot pentru Windows 8 sunt SuperPhoto Free, PhotoEffects şi Photo Booth Pro. Dacă totuşi vreţi un program „tradiţional”, atunci un exemplu este PhotoPad Image Editor, care are o variantă gratuită, „casnică”. Merge brici pentru mici editări, ajustări şi efecte. În plus face nişte colaje tot simple dar în anumite contexte utile.

imagine

Una peste alta, programele din articolul indicat la început nu vor înlocui niciodată un editor profesionist de imagini, dar nu mereu ai nevoie de el! Eu de exemplu multe, multe, multe mici editări le fac direct din IrfanView. Când îmi trebuie să decupez un detaliu dintr-o imagine de ce aş lansa un program uriaş în locul micuţului IrfanView? Ei bine, dacă vă trebuie programe mici pentru operaţii mici, s-ar putea să găsiţi ceva alternative.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Florin Dr. spune:

    Obisnuiesc sa folosesc pentru web, editorul online Pixlr.com. Am sa incerc sa folosesc PhotoPad Image Editor. Mersi de informatii!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *