Fonturi cu iconiţe: crearea lor online (I)


Fonturile cu iconiţe sunt la modă acum şi nu pe nedrept: sunt de mare ajutor pentru webmasteri. M-am bucurat să aflu de Glyphter.com, un sit gratuit (care sper din inimă să rămână gratuit), cu ajutorul căruia îţi poţi crea propriul font cu iconiţe după cum ai nevoie. Desigur, poţi descărca de pe net tot felul de astfel de fonturi, dar dacă tu foloseşti 3-5 imagini (caractere) de ce să incluzi în proiectul tău 30-40 de imagini? Şi dacă îţi plac iconiţe din trei fonturi diferite? Le incluzi pe toate când îţi trebuie doar unele iconiţe?

imagine

Ei bine, Glyphter face o treabă EXCELENTĂ! După cum observaţi, în dreapta sunt nişte iconiţe propuse. În fapt sunt acum 16 resurse (fonturi cu iconiţe) din care îţi poţi alege ce vrei. Iar unele fonturi au 40-60 de iconiţe! Deci o paletă largă. Clar că nu merge să combini o iconiţă cu contur cu o iconiţă plină, dar totuşi poţi face un match între unele seturi diferite. Şi mai mult: poţi trage de pe propriul tău calculator ce SVG doreşti. Cât de cool! Tragi pe poziţiile pe care vrei şi apoi descarci fontul!

Atenţie: este mai bine să îţi faci cont dacă vei folosi des serviciul. De ce? Pentru că îţi salvează fonturile tale. Poate după o lună în situl tău îţi mai trebuie o iconiţă: atunci în loc să o iei de la zero, reselectând iconiţele şi punând una în plus, te rezumi doar la a adăuga iconiţa nouă, restul fiind deja salvat şi accesibil. Conturile sunt de asemenea gratuite. Viaţă lungă acestui serviciu!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *