De la HTML/PHP la EXE (soluţii… scumpe)


Revin la ce am mai tratat recent: cum să ajungem de la nişte pagini HTML, un mic sit, o webaplicaţie, la un fişier executabil pentru Windows. Astăzi mă opresc la două soluţii care îmi par a fi din aceeaşi sursă, de aceeaşi firmă/dezvoltator. Mai întâi HTML Executable, care face o treabă excelentă fie că doriţi să transformaţi un joc HTML într-un joc executabil, fie că doriţi să aveţi un sit offline, fie că aţi realizat prezentarea unui produs sau eveniment… tot felul de scenarii. De reţinut că aplicaţia compactează şi criptează sursele, deci oferă şi o protecţie în acest sens.

imagine

Problema mare este costul programului, în funcţie de variantă de la 50 la 140 de euro. Şi chiar nu ştiu de ce ar lua cineva HTML Executable când ar putea opta direct pentru ExeOutput for PHP, repet, program al aceleiaşi firme după design şi facilităţi, care merge şi cu PHP (şi atunci evident şi cu HTML). În ambele aplicaţii avem la dispoziţie teme pentru ferestre, posibilitatea de a parola aplicaţia, de a-i ataşa o iconiţă, de a o completa cu meniu, bară de instrumente, chiar şi meniul contextual (click dreapta)… şi multe altele. Aplicaţia ExeOutput for PHP este cu adevărat impresionantă: gândiţi-vă că ea „împachetează” în executabil un mic server care rulează independent (fără conflicte cu serverul local eventual existent sau cu porturi folosite), astfel că o aplicaţie PHP poate fi rulată în Windows ca un program.

Poţi folosi şi extensiile PHP favorite, doar să nu uiţi să le incluzi în proiect! Poţi opta pentru folosirea ca navigator a soluţiei Trident (clasică pentru IE) sau WebKit (folosită de Chrome). Poţi include şi configura PHP.ini. Poţi traduce textele folosite ca aplicaţia să meargă şi în alte limbi. Şi… uh, lista e lungă. Aplicaţia este extraordinară. Ştiu că mă repet. Dar şi banii ceruţi sunt pe măsură: 96 euro, la care mai adaugi 45 euro dacă din fereastra About vrei să dispară „făcut cu ExeOutput for PHP”. Şi nu e vorba de o licenţă pe viaţă. Scump. După mine scump. Programul nu expiră după 30 de zile, dar mai apoi nu e legală folosirea lui. Mai restrictiv este că aplicaţiile create cu versiunea de test merg doar o săptămână. În principiu programul merită testat şi, dacă vă convinge, şi mai ales dacă vă este foarte util, se poate trece şi la pasul doi: reflecţia dacă/cum să îl cumpăraţi.

imagine imagine

PS: Sper că proiectul nu e mort. Ultima versiune este din ianuarie 2013. A trecut mai bine de un an de atunci…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *