Dropbox: cum să îi lăsăm pe alţii să "depună" fişiere


În diverse scenarii poate fi util să permiţi unor persoane, chiar şi anonime, să încarce fişiere în contul tău Dropbox. Poate lucrezi în echipă cu ceva persoane la un proiect, iar colaboratorii pot contribui cu ceva fişiere. Poate strângi fotografiile după o excursie. Poate strângi dosare pentru cine ştie ce concurs. Scenarii sunt. Dar soluţii? Una simplă ar fi să folosim JotForm, mai exact de aici. În câteva secunde, evident făcând autorizarea necesară, veţi ajunge la ceva ca mai jos. Un click pe Next şi avem deja linkul de distribuit sau codul de inserat într-o pagină web.

imagine

Doar că mie nu mi-a mers acel link. Poate pentru că nu am terminat procesul. Am trecut deci la configurarea formularului. Poţi să adaugi ce vrei tu în formular, dar probabil este bine să îl păstrezi cât mai simplu. Deşi în formularul de mai jos se cere emailul, nu e obligatoriu de indicat (de către cel ce îţi trimite fişiere), deci merge şi la modul anonim. La final click pe Setup & Embed, apoi pe Embed Form. De acolo am luat un link care merge, plus că avem codul HTML. Mă rog, apar noi opţiuni, precum mulţumirile pentru completarea formularului şi altele. Am testat şi merge.

imagine

Cum am indicat emailul meu, am primit o notificare prin email când am încărcat ceva. Şi am regăsit fişierele într-un subfolder JotForm to Dropbox. Super-simplu. De reţinut o limitare gravă: oferta gratuită de la JotFrom constrânge la maxim 100 de utilizări (de trimiteri de fişiere) pe lună. Pentru anumite contexte poate fi suficient.

imagine

Desigur sunt şi alte soluţii. Am văzut de exemplu dbinbox.com, care pare a fi scutit de limitarea amintită de sus. În prima pagină indicaţi un nume de utilizator. Apoi autorizaţi aplicaţia. Eventual optaţi pentru o cheie de acces, un fel de parolă ce trebuie introdusă de cel care îţi încarcă fişiere. Atât. E şi mai simplu, dar nu este cu formular ca în varianta de mai sus, plus că nu ştii cine ţi-a încărcat ceva. Atenţie la cine daţi astfel de acces. Dacă respectivul încarcă ceva fişiere rău-voite? Dacă încarcă fişiere ce încalcă termenii Dropbox? Trecând peste aceste avertismente alegeţi Dvs în cele două variante care vă este mai comodă şi potrivită.

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *