Office Online acum în Chrome Web Store


Un anunţ din 14 aprilie, al Microsoft, se încheie anunţând cumva într-o doară: „Office Online is now in the Chrome Web Store”. Şi ni se spune: „Office Online merge minunat în toate navigatoarele, dar pentru aceia dintre voi care folosiţi Chrome, puteţi acum adăuga Word Online, Excel Online, PowerPoint Online şi OneNote Online în lansatorul de aplicaţii din Chrome pentru a crea online noi documente office cu un singur click. Foarte uşor.” Iată linkurile în magazinul Chrome: Word Online, Excel Online, PowerPoint Online şi OneNote Online.

imagine

În sine ştirea nu este remarcabilă şi aceasta din două motive: 1) ca să foloseşti aplicaţiile ai nevoie de cont Windows Live (excepţie, culmea, dacă eşti invitat să co-editezi un document de către cineva cu cont Windows Live; cu alte cuvinte poţi partaja documentele cu oricine, chiar şi spre editare, chiar dacă nu au cont MS); 2) aplicaţiile pentru Chrome sunt de fapt iconiţe, scurtături spre aplicaţiile care oricum se găsesc pe Office.com (nu pare a se salva parte din aplicaţie local pentru o lansare/rulare mai rapidă; nu există suport pentru utilizare offline; nici gând integrare cu Google Drive; nu poţi deschide fişiere de pe calculator…).

Trecând de observaţiile negative, aplicaţiile sunt utile. Fanii Google Docs poate nu vor privi înapoi, dar cei legaţi de MS Office ar putea aprecia că oriunde în lume ai acces la internet ai aceste versiuni „mutilate” de MS Word/Excel/PowerPoint. Şi de fapt facilităţile conservate sunt cele mai necesare: poţi formata textul folosind fonturi, dimensiuni, culori, alinieri, poţi insera imagini, linkuri, note, tabele, poţi avea antet şi subsol… Cine învinge în bătălia dintre Google Docs şi Office Online? Aşa, superficial, aş zice că Google Docs, dar subliniez că nu vorbesc după o comparaţie riguroasă. Aş zice că facilităţile din Google Docs sunt mai multe. Sigur sunt opinii şi opinii.

imagine

Concluzia? Instalarea în Chrome e cam decorativă. Reţineţi Office.com şi dacă veţi avea vreodată nevoie de acest editor office (poate pentru că Google Docs e picat) folosiţi-l. Eu îndrăznesc să spun că pentru cei mai mulţi şi pentru cele mai „normale” cazuri poate fi mai mult decât necesar. Îmi place boxa de căutare ce îţi permite să ajungi rapid la funcţia dorită (dacă există). Îmi place viteza cu care se mişcă şi interfaţa îmi este familiară, fiind utilizator de MS Office. Poate o să vă placă şi Dvs. 🙂

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *