nanoGallery: wow, wow, wow


Voi începe admiţând că nu a folosit nanoGallery în vreun proiect, dar negreşit o voi face. Este vorba de un plugin jQuery absolut extraordinar. Că lucrează pe un set de imagini e una; că poate lucra pe albume deja existente, fie că sunt cazate pe Flickr, Picasa sau altele, este absolut năucitor. Cu câteva linii de cod poţi insera galerii existente: toată galeria sau un album anume. Unde mai pui şi că merge sub smartphone-uri, adaptându-se ca rezoluţie (bonus: va descărca de pe Picasa/Flickr acea rezoluţie potrivită rezoluţiei disponibile – deci nu o poză de 2MB când are un spaţiu mic de afişare).

imagine

Pe pagina proiectului găsiţi demonstraţii grăitoare, dar eu, ca Toma necredinciosul, am vrut să văd cu ochii mei, pe fotografiile mele. Din fericire autorul s-a gândit (genial!) să pună pe JSFiddle nişte demonstraţii rapid editabile. Astfel m-am dus aici, am schimbat adresa de email şi numărul de cod al albumului şi l-am văzut imediat funcţionând. Vedeţi External Resources ca să vedeţi ce s-a folosit dincolo de jQuery. Revenind la nanoGallery: pe pagina proiectului veţi găsi şi un instrument de test ce vă permite să vedeţi varietatea de efecte (şi nu numai) oferită de plugin.

imagine

E important de reţinut că nanoGallery e gratuit doar pentru proiecte necomerciale. Oare pe când va fi oferit şi ca plugin WordPress? Nu că ar fi greu ca (aproape) oricine să ia fişierele şi să facă un plugin WP.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *