Textarea pe tot ecranul


La un proiect la care am lucrat recent am avut o frustrare legată de un câmp/control textarea pe care l-aş fi vrut şi mare… dar şi mic. Adică cumva imposibil: să nu ocupe prea mult spaţiu, că mai erau şi alte informaţii de cerut, dar totuşi cine lucrează să poată să scrie rezonabil în acel textarea. Desigur, ştiu soluţiile care lungesc textarea pe măsură ce este nevoie, dar nu era ce îmi doream eu. Atunci mi-am amintit că există nişte soluţii de mărit textarea pe tot ecranul. Cât de cool! Ceva cam ca la WordPress (dar eu nu folosesc, că scriu articolele din Windows Live Writer).

imagine

Ei bine, am găsit două soluţii. Una simplă: WideArea. Poate după gustul unora prea simplă, neexistând anumite evenimente esenţiale pe care să poţi interveni (gen afişare/ascundere). Eu m-am chinuit puţin dar în final am reuşit să o folosesc. Nu, chinul nu vine de la WideArea, care în fapt e super-banal de implementat. Chinul a venit de la folosirea în combinaţie cu o fereastră modală în Bootstrap. Până la urmă mi-a reuşit (în mod regretabil intervenind chiar pe codul pluginului). Magia face ca la un click pe iconiţa ce apare în colţul dreapta-sus să se mărească spaţiul de scris pe tot ecranul. Nu pun o captură că puteţi testa singuri din pagina pluginului jQuery. Mi-a plăcut că poţi „traduce” interfaţa, adică textele ce apar când pui mouse-ul peste iconiţa de maximizare, peste cea de închidere, respectiv de schimbare a temei.

imagine

A doua soluţie se numeşte jQuery Fullscreen Editor şi este ceva mai complexă dar mie nu mi-a plăcut că nu merge mai pe tot ecranul. De fapt, ca să fiu sincer, am încercat ambele cu Bootstrap, m-am tot chinuit, şi când WideArea a mers nu am mai revenit să văd şi această a doua soluţie dacă/cum merge. Pe viitor acest plugin vrea să aibă şi nişte facilităţi WYSIWYG, că de aceea îi spune Fullscreen Editor. De reţinut. Poate voi mai reveni asupra lui. Pe moment sunt super-mulţumit cu WideArea.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *