Revizitând programele pentru radio


De-a lungul timpului am scris despre mai multe programe pentru ascultat radio. La început de 2007 am scris despre Screamer Radio. Nu mă îndoiesc că mai funcţionează, dar a îngheţat ca dezvoltare din 2011. Icy Radio, prezentat în 2008, poate nu merită neapărat pomenirea, dar şi el a fost abandonat. RadioSure a fost pomenit în 2009 şi mai este întreţinut, însă din ce citesc pe situl programului versiunea gratuită afişează reclame şi are multe restricţii. Ajungem în 2010 când am scris despre TapinRadio. Şi acesta e menţinut, are o versiune comercială, iar cea gratuită, din fericire, e liberă de reclame şi foarte bună.

imagine

Aşa se face că după patru ani îmi permit să revin asupra lui TapinRadio. Captura de mai sus este cu ultima versiune. Atenţie: cu versiunea pentru Windows 8. Nu ştiu de ce o versiune e specială pentru Windows 8, dar aceea o am acum pe calculator. De fapt acum câteva săptămâni/luni când am migrat pe un nou calculator mi-am luat cu mine de pe cel vechi şi versiunea de TapinRadio ce o foloseam atunci. Versiune portabilă, aşa că a mers şi nu m-am gândit să o actualizez (era 1.28, iar acum a ajuns la 1.60). Ei bine, ajungând eu la zi cu TapinRadio am descoperit câteva îmbunătăţiri. Nu aş spune ceva dramatic, dar oricum plăcute. Un lucru care nu îmi plăcea la TapinRadio (versiunea veche) este că dacă o secunduţă cădea internetul sau nu reuşea să ia date, se oprea postul. Trebuia să îl repornesc manual. Acum gata: programul reia automat un post după ce are o scurtă întrerupere.

Am sesizat că are interfaţă în română… aproape. Meniul  de Opţiuni de lângă butonul de înregistrare nu exista în varianta mea veche. Dă acces la nişte opţiuni interesante, inclusiv de ascundere a panoului de jos. S-au introdus şi scurtături din taste pentru canale şi una generică pe aplicaţie. Îmi place apoi că poţi activa înregistrarea unei piese mutând mouse-ul deasupra iconiţei din bara de aplicaţii (pătratul alb ar fi pentru coperta albumului – doar în versiunea plătită). Amintesc că TapinRadio permite înregistrarea pieselor chiar şi începute! Cum aşa? Pentru că desigur salvează într-un buffer piesă de piesă. Atenţie: aceasta la canalele la care apare identificarea pieselor. Altfel face un MP3 lung şi basta. Dacă ascultaţi un post ce nu se bagă cu reclame sau vorbit peste piese facilitatea e bună.

imagine

Bine. În mare e desigur acelaşi TapinRadio dar îmbunătăţit. Scriam aici cum se ascultă radio din programe clasice precum KMPlayer sau VLC. Am păţit de multe ori că ascultam un post de radio şi, terminându-se de descărcat un film, vroiam să îl verific şi îl deschideam… ups, acelaşi program! Drept urmare rămân pe TapinRadio pentru radio, iar KMPlayer pentru piese audio şi filme. Da, am mai scris despre o variantă de ascultat din Chrome, dar Chrome îmi consumă suficientă memorie ca să îl mai folosesc şi ca radio. Voi… ce soluţii folosiţi?

PS: De curiozitate am explorat şi TapinRadio Pro. Pentru 15 dolari programul îşi va actualiza săptămânal listele cu posturi, va permite instanţe multiple, ştie să facă back-up la favorite, să arate coperta de album la piesa curentă, să arate versurile la piesa curentă… Nu zic că nu sunt lucruri frumoase, dar eu pot trăi şi fără ele :).

imagine


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. snowman spune:

    InLight radio. Este pur si simplu extraordinar !

    http://www.inlight-radio.com

  2. liviu toma spune:

    Multumim Radu! Super!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *