Redirectări permanente prin diverse metode


Recent am avut nevoie la un anumit sit să schimb URL-urile legate de luni de la forma lungă la forma scurtă. Totuşi, am vrut ca indexările existente şi cine cumva scrie manual URL-ul să nu aibă parte de o eroare, ci să fie dus la noua locaţie, mai scurtă. Drept urmare – evident! – aveam nevoie de redirectări permanente. În paranteză fie spus, problema era sub WordPress, dar nu apelez la WordPress când nu e de musai. Aşa că m-am uitat puţin cum pot via .htaccess. E simplu! Dar mai simplu este dacă ne face altul treaba, nu?

imagine

De aceea vă recomand 301 Redirect Code Generator, un mic instrument ce îşi face treaba cu brio! Practic dai URL-ul vechi şi cel nou, alegi soluţia (HTACCESS, sau PHP, sau ASP, sau HTML…) şi ai codul. Desigur, mai rămâne să multiplici pentru toate schimbările dorite. Eu, repet, am mers pe HTACCESS. Într-o clipă am avut cele 12 URL-uri redirecţionate şi problema mi-a fost rezolvată.

Bonus: Dacă vreţi soluţii pentru WordPress sunt mai multe, dar cred că merită să porniţi de la articolul How To Create Redirects With WordPress. Dincolo de WordPress încă un link recomandat.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. Nick spune:

  Bine ai revenit! M-am uitat aproape zilnic, de noi articole…

 2. Elena spune:

  Buna ziua,

  Foarte bun acest articol, chiar aveam nevoie de un asemenea generator.
  Am o mare rugaminte. Am vazut unele site-uri au link-urile de pe site ceva de genul http://www.exemplu.ro./produse.html
  Cum adug si eu sa fie dupa categorii acest html?
  Va doresc o zi frumoasa si va astept cu alte articole interesante.

 3. SapioIT spune:

  Este destul de funny ca am avut nevoie de asa ceva acum apropae un an, cand am incercat sa fac un script de scurtat URL-uri (hostat pe http://www.gome.tk pana il pun pe un subdomeniu al http://www.sapioit.com) si a trebuit sa inteleg cum sa-mi fac site-ul sa mearga. Intr-un final, l-am facut sa mearga… dar este posibil sa am nevoie de aceaste link-uri, in cateva luni, cand voi incerca sa fac inca un proiect in html&css&php&mysql…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *