EaseUS Partition Master Free Edition


Yep, admit: este cam tot una cu ce am prezentat aici în 2009. O mică schimbare de nume, mai mari schimbări de design. Şi atunci de ce revin la EaseUS Partition Master Free Edition? Din două motive cumva unite într-unul: l-am folosit cred că de vreo 5-6 ori în ultimele luni, uneori pentru prieteni care stăteau crispaţi: “uh, repartiţionare! nu am nici studiile, nici costumul de protecţie necesar pentru aşa ceva!” Ei bine, cu acest program nu ai nevoie de cine ştie ce studii sau experienţă. Nu vreau să spun că partiţionarea este ceva de făcut de trei ori pe zi sau lunar. Dar dacă din terţe motive aveţi nevoie, programul îşi face treaba cu brio.

imagine

O primă precizare: varianta gratuită este pentru uz personal. Aceasta înseamnă că la o firmă/serviciu nu e legal de folosit, ci trebuie cumpărat. Apoi o altă precizare importantă este că preţul gratuit presupune riscul instalării unor programe suplimentare, dar totul este controlabil dacă sunteţi atenţi la procesul de instalare. Debifaţi ofertele, alegeţi Custom installation şi la final puteţi avea doar programul dorit, fără alte chestii. Şi, să nu uit, întrebarea finală cu emailul, se poate sări. Deci nu trebuie să vă prezentaţi :). Următoarea etapă este o adevărată plăcere pentru că se face din mouse: daţi click în banda de jos pe o unitate, rescalaţi-o după bunul plac. Apare spaţiu liber? Măriţi altă unitate peste acel spaţiu sau folosiţi spaţiul liber pentru a crea o nouă unitat. După ce aţi terminat acolo setările mai trebuie să daţi click pe butonul Apply. Calculatorul îşi va face repartiţionarea, incluzând relansarea. Dacă e un calculator fără date pe el (adică doar Windows-ul) va merge iute; dacă sunt date s-ar putea să ia ceva până le mută să poată face partiţionarea. Oricum ar fi, treaba şi-o face sigur. Doar asiguraţi-vă că – dacă e un laptop – nu riscă să rămână fără baterie în mijlocul procesului.

Dacă sunteţi un utilizator să zicem mediu de Windows şi aţi dorit dintotdeauna să vă modificaţi partiţiile dar nu aţi avut pe cine să rugaţi… “rugaţi” programul. Curaj! Desigur, teoria spune “backup la datele importante”, căci o repartiţionare mai poate da rateuri, dar în experienţa mea nu am întâlnit aşa ceva (a nu se înţelege că nu există rateuri; la urma urmelor poate în toată viaţa am făcut vreo 30-40 de repartiţionări, nu sute sau mii).


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

 1. SapioIT spune:

  Am folosit acest program dupa ce mi-am instalat Windows-ul, ca sa mai mut spatiu de pe D: pe C: deoarece am facut partitia C: prea mica…

 2. clayd spune:

  Programe foarte bune gratis de inlocuit Acronis True Image si Director disk.

  AOMEI Partition Assistant Standard FREE http://www.disk-partition.com/free-partition-software.html

  Safely partition your hard drive without data loss
  FREE to use for home and commercial users
  Support Windows 8.1, Windows 8, Windows 7, Vista, XP and 2000
  A benchmark of disk partition software

  AOMEI Backupper Standard 2.0.2 http://www.disk-partition.com/partition-software.html
  Back up your most important files and folders on a regular basis.
  Create a system image to keep Windows and applications safe.
  Back up entire hard disk or specified partitions, or just cloning them.
  Save time and effort with automatic, incremental, and differential backups.
  Files & Folders Backup

  One-click System Backup

  Disk & Partition Backup

  Schedule Automatic Backup

  Disk & Partition Clone Software

  Backup Disk Space Manager

  Bootable Rescue Media Creator


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *