WordPress: Advanced Custom Fields


Cu cât un sit realizat cu WordPress se îndepărtează de un banal blog, cu atât mai des am de apelat la custom fields (câmpuri personalizate, să le zicem). Ştiu că am mai scris în trecut (de exemplu aici, acum 5 ani) despre cum îţi poţi face singur aşa ceva, dar uneori şi un plugin poate face munca, iar bătăile de cap pot fi mai puţine. Şi dacă faci situl pentru altcineva, e mai bine cu un plugin care îi permite să modifice oricând elementele. Pluginul Advanced Custom Fields face o treabă teribilă, iar pentru tot ce nu vă ajunge, vedeţi situl oficial unde este şi versiunea comercială, plus add-on-uri ce extind facilităţile.

imagine

Dar, subliniez, pentru cele mai comune sarcini varianta gratuită e suficientă. Poţi să adaugi tot felul de câmpuri: pentru text (o linie), pentru numere, pentru texte largi (mai multe linii), pentru opţiuni tip radio sau checkbox, listă din care să se aleagă valori, dar şi opţiuni mai elaborate (gen dată, hartă ş.a.). Poţi să indici instrucţiuni de completare a câmpului, să indici placeholder-ul (textul ce apare în câmp, în navigatoarele moderne, scris mai palid, şi dispare când se editează acolo). Poţi indica o valoare implicită.  Ba chiar poţi face conexiuni logice: adică dacă un câmp are o anumită valoare atunci să îţi apară un alt câmp, alte câmpuri. Deci chiar şi cei cu pretenţii găsesc ce vor aici.

Şi atunci varianta plătită? Varianta plătită îţi permite de exemplu să ai câmpuri repetate/repetabile. De exemplu un articol să fie însoţit de numele unor persoane, dar nu ştii exact câte: apare un câmp dar e “clonabil” de câte ori ai nevoie. Mai multe detalii aici. Iar add-on-urile? Detalii aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *