Sway: O alternativă online pentru PowerPoint


Pentru mulți dintre noi prima recomandare pentru crearea unor prezentări rămâne faimosul program Microsoft PowerPoint din suita de aplicații Microsoft Office. Deși există deja și o variantă online care nu necesită instalarea pe calculator iată că compania Microsoft a anunțat în data de 5 august 2015 ieșirea din stadiul beta a unei aplicații alternative (nu zic concurențială căci face parte din aceeași familie) pentru realizarea unor prezentări. Aceasta a fost numită Sway și este disponibilă ca aplicație web precum (pe moment) și pentru device-uri iPad/iPhone.

imagine

De la bun început amintesc două aspecte care pentru mulți pot fi criterii decisive: a) pentru utilizarea aplicației Sway este necesar un cont Microsoft (la mine a funcționat cu un cont @live.com, cu siguranță va funcționa de exemplu și cu @outlook.com sau cu @hotmail.com); b) rezultatele sunt disponibile doar online, ele nu pot fi descărcate. Dacă treceți peste aceste impedimente veți avea la îndemână o aplicație simplă, rapidă și foarte intuitivă în utilizare. Acum pot aminti și un avantaj deloc de neglijat: aplicația poate importa un fișier Word, PowerPoint sau PDF deja existent transformând-ul în mod automat într-o prezentare plăcută vizual. Aceasta poate fi oricând editată, ajustată optic (de ex. o opțiune importantă este aceea de seta afișarea pe orizontală sau pe verticală) și completată cu alte informații din diferite surse, de pe calculator sau online (imagini din Bing, fișiere video de pe YouTube, mesaje de pe Twitter sau Facebook). Nu poate lipsi funcția de partajare, aceasta fiind îmbogățită cu o opțiune de dublare a prezentării (mare atenție aici: ultima opțiune este setată implicit, deci fiecare vizitator care are link-ul spre prezentarea Dvs. o poate dubla, respectiv copia și prelua foarte ușor).

imagine

La final vă ofer o prezentare cu ultimele articole publicate de mine pe CNet.ro, ea fiind realizată în două minute prin importul datelor dintr-un document MS Office. Totodată puteți urmări și un scurt material video introductiv în Sway.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *