Buletin IT

Perioada: 02.02.2009-08.02.2009.

WordPress: clasa wpdb

Data publicarii: 02.02.2009

Uau… sunt convins că acest articol va avea 2-3 cititori (cu adevărat interesaţi). Chiar şi aşa, din respect şi apreciere pentru WordPress mai abordez din când în când şi aspecte mai tehnice de care vor fi interesaţi eventual autorii de pluginuri.

citeste si comenteaza articolul

 

XMind: ideile puse în scris

Data publicarii: 03.02.2009

Există o categorie de programe dedicate transpunerii unor idei în scris. Doar că folosind calculatorul acest “în scris” se referă desigur la o formă electronică, vizuală, cunoscută cel mai adesea sub numele de diagramă.

citeste si comenteaza articolul

 

Pe unde este răspândit numele meu?

Data publicarii: 04.02.2009

Sunteţi curioşi cât de răspândit este numele dumneavoastră de familie pe glob? Şi de asemenea din ce limbă vine? Situl acesta, punând în comun mai multe baze de date - în principal din listele de votanţi şi din cărţile de telefon - oferă posibilitatea de a căuta un anumit nume de familie, evidenţiind pe hartă cu o gamă de culori cât de des se găseşte el într-o anumită parte a lumii.

citeste si comenteaza articolul

 

TimThumb: thumbnailuri cu PHP

Data publicarii: 05.02.2009

Dacă nu vă amintiţi vă ajut eu: în septembrie trecut am scris PHP şi lucrul pe imagini şi Decupăm imagini cu Jcrop (şi PHP).

citeste si comenteaza articolul

 

Împreună cu Robinson Crusoe pe insulă

Data publicarii: 06.02.2009

Adventures of Robinson Crusoe este un joc de tip hidden objects, inspirat din romanul lui Daniel Defoe, urmărind povestea personajului principal după ce nava lui eşuează în drum spre Africa şi trebuie să supravieţuiască pe o insulă tropicală, adunând resurse pentru a rămâne în viaţă şi pentru a încerca să ajungă acasă.

citeste si comenteaza articolul

 

Cinci surse gratuite de muzică

Data publicarii: 07.02.2009

Favoritul meu în materie de muzică a fost multă vreme Deezer.com. Situl permite să găseşti aproape orice melodie imaginabilă şi să o asculţi online (fără descărcare).

citeste si comenteaza articolul

 

Rezumatul săptămânii

Data publicarii: 09.05.2010

Dacă aţi scăpat cumva vreun material din săptămâna aceasta puteţi verifica parcurgând rezumatul săptămânii.

citeste si comenteaza articolul