Buletin IT

Perioada: 16.04.2007-22.04.2007.

Loudblog: Blog cu mesaje vocale

Data publicarii: 16.04.2007

În statele industrializate a devenit o modă ca unii politicieni să se adreseze alegătorilor prin intermediul podcast-urilor (de exemplu în Germania doamna cancelar Angela Merkel).

citeste si comenteaza articolul

 

Spuneţi nu kiturilor!

Data publicarii: 17.04.2007

Sunt tare bucuros când găsesc un program excelent şi care poate fi testat fără instalare. Ce este atât de rău cu programele a căror execuţie cere în prealabil instalare? Pentru 1) un utilizator începător nu este nimic rău, ba dimpotrivă poate fi esenţial, mulţi neştiind să folosească un program care nu se instalează şi nu apare în meniul Start, Programs;2) un utilizator care instalează câte un program la câteva luni nu este nimic rău.

citeste si comenteaza articolul

 

Better GMail: pentru un GMail mai bun

Data publicarii: 18.04.2007

Gina Trapani de la LifeHacker a făcut ceva minunat zilele acestea: a compilat o extensie Firefox în care a reunit cele mai interesante scripturi pentru Grease Monkey într-o extensie ce nu necesită să ai instalat Grease Monkey! Extensia se numeşte Better GMail (fişierul xpi) şi face ce ne spune numele: ne oferă un GMail mai bun (funcţionează la fel de bine şi pe orice cont de email găzduit cu Google Apps).

citeste si comenteaza articolul

 

Google AJAX Feed API

Data publicarii: 19.04.2007

Ieri Google a anunţat un nou API care îi va bucura pe webdeveloperi: Google AJAX Feed API. Astăzi, când tot mai mult conţinut este făcut disponibil prin feed-uri, Google pune la dispoziţie programatorilor posibilitatea de a extrage informaţii printr-un simplu cod Javascript.

citeste si comenteaza articolul

 

Prin Europa cu BMW

Data publicarii: 20.04.2007

Jocurile promoţionale sunt pentru firme o modalitate de reclamă, pentru noi o modalitate de distracţie/relaxare.

citeste si comenteaza articolul

 

Vă plac lecţiile video?

Data publicarii: 21.04.2007

Dacă răspunsul este afirmativ, atunci iată câteva resurse (via Digital Inspiration) ce vă pot fi de folos fie că doriţi să ştiţi cum să gătiţi o anumită mâncare, cum să vă faceţi nodul la cravată, cum să reparaţi ceva.

citeste si comenteaza articolul

 

Rezumatul săptămânii

Data publicarii: 09.05.2010

Dacă aţi scăpat cumva vreun material din săptămâna aceasta puteţi verifica parcurgând rezumatul săptămânii.

citeste si comenteaza articolul