Întrebări frecvente

Încercăm să grupăm aici întrebări pe care ni le-aţi pus sau ni le-aţi putea spune, pentru a fi mai operativi. Dacă aveţi alte întrebări, folosiţi rubrica de contact.

Întrebări:

Despre sit
Cine se ocupă de acest sit?
Mă pot alătura echipei voastre?
Cam cât de des apar materiale pe CNet.ro?
Ce înseamnă aprobarea catolică din josul paginii?
Ce înseamnă practic faptul că acest sit este catolic?
– …

Despre servicii
Mai oferiţi adrese de email @cnet.ro?
Nu găzduiţi situri necatolice? Am un sit creştin!
Pot să aflu prin email ce noutăţi apar pe CNet.ro?
M-am înscris la CNet.ro dar nu primesc nimic prin email. De ce?
M-am abonat la CNet.ro dar nu primesc nimic prin email. De ce?
M-am abonat la CNet.ro dar nu vreau să mai primesc emailurile.
– …

* * *

Răspunsuri – Despre sit:

Î: Cine se ocupă de acest sit?
R: Aproape pe fiecare pagină, într-o coloană în dreapta aveţi lista „autorilor”, adică a persoanelor care scriu pe sit. Foarte pe scurt, un grup de prieteni, catolici, dedicaţi obiectivelor descrise în pagina Despre.

Î: Mă pot alătura echipei voastre?
R: În principiu da. Citiţi pagina Se caută colaboratori. Ca să vă scutim de un click: nu se fac angajări. Este un sit realizat pe bază de voluntariat.

Î: Cam cât de des apar materiale pe CNet.ro?
R: Zilnic. Căutăm să oferim zilnic cel puţin un material. Dacă nu se găseşte un material nou zilnic pe sit înseamnă că echipa este grav bolnavă (şi trebuie să vă rugaţi pentru noi) sau foarte ocupată (mai plauzibil, dar tot avem nevoie de rugăciuni). În zilele bune apar poate chiar 3-4 materiale într-o zi.

Î: Ce înseamnă aprobarea catolică din josul paginii?
R: Acest proiect a pornit la iniţiativa departamentului media al Conferinţei Episcopilor Catolici din România. Aceasta înseamnă că este un proiect care se declară catolic şi este orientat în primul rând spre catolici (când e vorba de serviciul de găzduire – hosting; articolele sunt pentru toţi). Aprobarea nu înseamnă că Biserica Catolică din România este responsabilă în vreun fel de conţinutul de pe CNet.ro.

Î: Ce înseamnă practic faptul că acest sit este catolic?
R: Înseamnă că prin vizitarea acestui sit, dacă nu aţi fost catolic, tocmai aţi devenit. Glumim! Ce înseamnă că este un sit catolic? Că aveţi o garanţie asupra seriozităţii conţinutului. Nu în sensul că pe aici nu se glumeşte (tocmai am făcut-o), ci în sensul că pe CNet.ro nu veţi găsi materiale pornografice, recomandări de jocuri horror şi altele. Vă rugăm citiţi pagina Despre cu obiectivele noastre.

* * *

Răspunsuri – Despre servicii:

Î: Mai oferiţi adrese de email @cnet.ro?
R: Nu. Nu are nici un sens pentru moment, existând adresele de email GMail, foarte bune şi gratuite. Şi nu, nu mai oferim invitaţii pentru conturi GMail. Am oferit zeci şi zeci de adrese. Careva dintre prietenii Dvs trebuie să aibă contul GMail: cereţi-i o invitaţie. Cei care au adrese de email @cnet.ro le pot păstra în continuare şi citi de pe web (a se vedea pagina Email).

Î: Nu găzduiţi situri necatolice? Am un sit creştin!
R: Nu. Ne pare rău, nu din motive confesionale ci de „forţe” reduse.

Î: Pot să aflu prin email ce noutăţi apar pe CNet.ro?
R: Da. Folosiţi pagina de abonare. Serviciul este oferit prin FeedBurner, care analizează zilnic fluxul nostru RSS şi dacă sunt noutăţi trimiteun email scurt de notificare celor abonaţi. Uneori emailul soseşte la două zile, reunind materialele noi din două zile. Fiind un serviciu „third-party” nu avem prea mult control.

Î: M-am înscris la CNet.ro dar nu primesc nimic prin email. De ce?
R: Ca să primiţi noutăţile prin email trebuie să vă abonaţi, nu să vă înscrieţi. Deci, în caz că v-aţi înscris doar, nu aveţi cum primi noutăţile prin email. Vă rugăm abonaţi-vă.

Î: M-am abonat la CNet.ro dar nu primesc nimic prin email. De ce?
R: Pot fi mai multe motive. Asiguraţi-vă că într-adevăr v-aţi abonat, şi nu că v-aţi înscris. Dacă v-aţi abonat ieri şi nu aţi primit încă nimic, poate mai trebuie să aveţi răbdare. FeedBunder, prin care asigurăm serviciul de notificare prin email privitor la noutăţi ar trebui să meargă zilnic, dar uneori transmite doar după 2-3 zile, recuperând materialele dintre timp.

Î: M-am abonat la CNet.ro dar nu vreau să mai primesc emailurile.
R: Simplu. În fiecare dintre emailurile primite de la noi, la sfârşit este indicat un link pentru dezabonare. Consultaţi un email primit anterior sau mai aşteptaţi primul email ce vă va mai fi transmis. Apoi cu linkul respectiv vă dezabonaţi.