Urmărire pe autostradă


„Highway Pursuit” face parte din categoria jocurilor „retro”, fiind actualizare (ca grafică şi sunet mai ales) a unui joc pe care cei ce aveau calculator acum mulţi, mulţi ani îl cunosc. Îl puteţi descărca de pe situl Retrospec, unde se găsesc şi alte jocuri „retro” (Adresa exactă a jocului este retrospec.sgn.net/games.php?gamelink=65; dimensiunea este de aproape 3,5MB). Am ezitat puţin dacă să prezint acest joc, deoarece conţine împuşcături, dar cum nu vorbim de violenţa unui Doom ci de un joc de relaxare, cred că nimeni nu va considera că prin această mică recenzie neglijăm problema violenţei sau încurajăm astfel de jocuri. Deci despre ce este vorba în acest joc?

Deja numele v-a spus multe: este vorba de un clasic joc de urmărire pe autostradă. Dvs aveţi o maşină şi scopul jocului este să realizaţi un parcurs cât mai lung. Acest parcurs nu va fi plictisitor dat fiind că peisajul, dar şi condiţiile meteo se schimbă (există şi condiţii de iarnă!). Ieşitul în decor sau lovitul de alte maşini va afecta „viaţa” maşinii (aveţi trei inimi roşii, pline la început). Şi pentru a face jocul şi mai greu, există o serie de „agenţi”, maşini care vă vor răul, adică să vă scoată de pe pista. Desigur, nu vă lipseşte posibilitatea de apărare: sunteţi din start dotat cu gloanţe, iar pentru fiecare agent doborât veţi face puncte dar, atenţie!, lovirea unei maşini civile duce la cinci secunde de suspendare a scorului.

Iată maşina Dvs şi câţiva dintre inamici (sunt mai mulţi, studiaţi documentaţia).


maşina Dvs

caută să se ciocnească cu maşina Dvs pentru a vă scoate în decor

are cuţite ce glisează din roţi când este în dreptul maşinii Dvs, pentru a tăia cauciucurile

nu poate fi distrusă cu gloanţe, doar împinsă în afara drumului

Desigur, puteţi şi doar să conduceţi, ferindu-vă de inamici. Dacă însă doriţi să faceţi puncte, atunci jocul se transformă într-o vânătoare a inamicilor. Cursa Dvs este urmărită de un operator de gen feminim, care vă va anunţa vocal de pericolele sau de oportunităţile aşternute în faţa Dvs (de exemplu de armele speciale ce le puteţi culege de pe drum). Scorurile pot fi trimise prin Internet la tabela de scor de pe situl Retrospec.

Jocul nu vă prea lasă să admiraţi peisajele, inamicii ţinându-vă într-o „tensiune” continuă. Unde este atunci relaxarea? Heoooo! E un joc! Şi încă unul excelent la capitolul realizare, gratuit, ce vă permite să vă testaţi reflexele, iar dacă sunteţi un pasionat al acestui tip de jocuri atunci veţi avea ore bune de petrecut cu el. Are toate ingredientele unui joc reuşit.

În final alte câteva capturi din joc:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *