Media Monkey


Media Monkey este un program ce reuneşte alte programe sub o singură interfaţă (numele anterior acestuia a fost Songs-BD). Este în primul rând un manager pentru fişierele de muzică pe care le aveţi, dar, după cum vom vedea, include şi tot felul de alte funcţii utile. Şi dacă vă duce gândul la reclama cu frigiderul cu televizor încorporat, să ştiţi că Media Monkey chiar este multi-funcţional, şi le îndeplineşte pe toate cu bine. Şi chiar dacă primii destinatari ai programului sunt cei ce au pe calculator ori pe CD-uri mii de fişiere MP3, şi utilizatorii „normali” se vor bucura de el.

Să încep cu faptul mai nesemnificativ: suportă diverse interfeţe (lucru care eu îl apreciez, considerându-ul un semn de respect pentru utilizator, lăsându-i la alegere cum să arate programul); nu sunt multe, dar sunt destul de frumoase, scoţând programul din monotonia Windows-ului. După cum spuneam, este în primul rând un manager de fişiere. Aceasta înseamnă că îi puteţi indica unde anume să caute muzica (se poate tot harddisk-ul) iar el o va aranja după diverse criterii: titlu, artist, album, gen, an, rating – aceasta în contextul în care fişierele de muzică rămân nemişcate pe calculator. Avantajul este că veţi putea ajunge foarte rapid la piesa dorită, folosind şi boxa de căutare încorporată în program. Mai ales dacă aveţi de exemplu selecţii de piese (cum mai văd şi eu din când în când, câte un CD cu 650MB de muzică, toată în rădăcina CD-ului, fără nici un director sau vreo catalogare) sortarea făcută de Media Monkey şi instrumentul de căutare vor fi aur curat.

Desigur, nu este doar un manager ci şi un player. Am capturat în lateral player-ul în forma mică, când nu vă interesează funcţiile de manager. Mi-a plăcut că poate funcţiona în systray, deci ascuns, notificându-vă cu „baloane” atunci când trece la o nouă funcţie. Evident, cu un click dreapta pe icoana din systray puteţi trece la piesa următoare şi alte funcţii. Ce mai oferă Media Monkey: posibilitatea de a edita tag-urile specifice fişierelor audio compactate; convertiri diverse, între MP3, OGG, WMA; copierea CD-urilor audio în formate compactate; chiar şi scrie CD-uri audio, dacă folosiţi Nero; crearea de playlists; şi altele.

Există şi o versiune comercială, Media Monkey Gold, cu funcţii avansate, evident. Dar varianta clasică, gratuită, este suficient de atrăgătoare, şi multe programe comerciale încearcă să vândă ceea ce acest program oferă pentru 0 lei, 0 euro, 0 dolari…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *