Pac-Man în spaţiu 3D


Pac-Man a fost iniţial un joc 2D ce a consumat multe ore din programul de lucru al unora 😉 Apoi, adică în 1987, a apărut Pac-Mania, care muta acţiunea în spaţiu tridimensional. Anul trecut, un tânăr francez a refăcut jocul sub Windows, pentru Competiţia Retro Maker, numindu-l Pac-Maniac. Din păcate de atunci nu a mai lucrat la el, dar avem de-a face cu un joc foarte bine realizat, ce merită atenţia şi poate oferi momente bune de distracţie în faţa calculatorului. Jocul oferă 4 lumi, cu 2, 3 sau 4 nivele, după cum aţi ales să jucaţi pe nivelul Uşor, Mediu sau Dificil.

Acţiunea aproape sigur că o ştiţi: mânuiţi o bulină ce se mişcă într-un labirit, trebuind să culeagă (mănânce?) toate punctele, ferindu-se în acelaşi timp de inamicii ce se mişcă aleator. De la versiunea originală de sub DOS, Pac-Maniac a împrumutat realizarea în 3D (evident, mult mai bună, mai realistă) şi faptul că bila mânuită de jucător poate sări peste inamici (lucru ce veţi vedea că se dovedeşte foarte util). Mânuirea este simplă: săgeţile pentru a-l mânui pe Pac-Man, spaţiu pentru a sări, şi CTRL din stânga pentru a accelera puţin mişcarea. Veţi vedea că există puncte speciale de cules, care vă dau pentru o scurtă perioadă de timp un fel de imunitate. Şi surprizele mai vin pe parcursul jocului.

Pac-Maniac este bine realizat ca atmosferă, ca grafică, iar autorul a stat bine cu imaginaţia şi cu mânuirea programului Blitz3D. Pentru a-l descărca vă recomand două surse, o alegeţi pe care o doriţi: de pe situl autorului sau de pe situl Caiman.us.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *