FontHit Font Tools


Programul ales pentru acest buletin este util tuturor celor care lucrează cu caractere (fonturi). Pe Internet sau pe diverse CD-uri din reviste se găsesc numeroase tipuri caractere. Cu timpul ele devin tot mai multe, iar să ajungi la caracterul pe care îl doreşti poate fi un proces lung şi dificil. Era evident că vor apare programe care să administreze caracterele, iar „Font Tools” de la FontHit tocmai aceasta face. Odată lansat, programul „citeşte” caracterele instalate pe calculator, în clasicul director cu caractere, şi le afişează într-o listă ce oferă previzualizarea fiecărui caracter în parte. Textul afişat poate fi schimbat (trei variante). Şi există un instrument de căutare ce te ajută să ajungi mai rapid la caracterul dorit, dacă îi ştii numele. Iar cu butonul cu minus din bara de butoane se poate dezinstala rapid orice tip de caracter.

Se poate însă naviga şi pe alte directoare de pe calculator, unde se află caractere, pentru a le previzualiza şi eventual instala (cu butonul cu plus din bara de butoane). Dacă doriţi, puteţi să şi tipăriţi previzualizările caracterelor. O facilitate interesantă şi utilă o oferă fereastra Categorized View unde se pot vedea caracterele după nume (pe litere, alfabetic), după setul de caractere (Arabic, Baltic, EasternEurope, Greek, ş.a.), după tipul de fişier (Raster sau TrueType), după stil (Bold, Condensed, Expanded, Italic, ş.a.).

Oferta programului nu se opreşte aici.Din meniul Plugins puteţi selecta FontHitSearch. Eu de exemplu am căutat un caracter cu zăpadă. Am folosit instrumentul de căutare. Am încercat cu Winter, nu am găsit ceva să îmi placă. Apoi am căutat Snow şi am găsit fontul gratuit Almonte Snow. L-am descărcat şi l-am instalat. Apoi v-am scris urarea de mai jos:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *