Lansare în Safe Mode


Lucian ne întreabă cum poate să îşi pornească sistemul Windows XP în modul Safe.

Pentru pornirea sistemului de operare în Safe Mode, soluţia poate cea mai cunoscută este folosirea tastei F8 după boot-are şi a meniului care apare atunci: dar momentul apăsării poate ţine de noroc la un moment dat, aşa că mai există o soluţie. Închideţi toate programele. Daţi click pe meniul Start, apoi pe Run. Introduceţi msconfig şi daţi click pe butonul OK. Se va lansa aplicaţia System Configuration Utility. Selectaţi tab-ul BOOT.INI şi marcaţi opţiunea /SAFEBOOT. Daţi click pe OK şi veţi fi invitat să alegeţi între restarea imediată a sistemului de operare, sau ulterioară.

Sistemul se va lansa apoi în Safe Mode. Acest mod este util pentru rezolvarea unor probleme, precum prezenţa unor viruşi. După ce se rezolvă aceste probleme, trebuie reluaţi paşii de mai sus, lansând aplicaţia System Configuration Utility, şi demarcând opţiunea /SAFEBOOT. După o nouă lansare, sistemul revine în modul normal de funcţionare.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (9 evaluări, media: 4,78 din 5)
Se încarcă...

5 comentarii

 1. Roolz Salxs spune:

  Bravo! Am multi amici care se confrunta cu problema asta si nu gaseau solutia. Acum ii trimit la articolul tau si castig timp 🙂 Un lucru extrem de util si bine explicat.

 2. Maria spune:

  Daca nu mai stiu parola de la calculator cum pot sa întru in calculator fără sa am parola si sa folosesc Safe Mode?

 3. dany spune:

  Cand deschid calculatorul si nu-mi apare nimic cand dau pe F8 imi apare Ntrld is mising.

 4. vlad spune:

  In afara de astea doua optiuni alta nu mai este?

 5. salut spune:

  Multumesc!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *