Pinguin pe post de Mario


Cine nu a auzit de SuperMario, joc care face carieră de muuulţi ani, începând din vremea când plăcile video aveau doar 16 culori, şi ajungând până astăzi, pe tot felul platforme moderne. Ei bine, Mario are şi o replică, un pinguin, care, în SuperTux ne oferă acelaşi joc de platformă, cu alergare după monede şi evitarea sau distrugerea inamicilor, cu nivele ce cresc în dificultate, ş.a.m.d. Doar că SuperTux este complet gratuit, şi este disponibil nu doar sub Windows, ci şi sub Linux, BeOS, Mac OS şi altele. Celor care îndrăgesc acest tip de joc, SuperTux le va place, fiind bine realizat grafic, cu fundal sunor, inclusiv cu editor de nivele.

Nu ştiu dacă sunt multe de spus despre joc. Aproape sigur că ştiţi acest tip de jocuri, în care mergi liniar de-a lungul unui nivel, sărind de pe o platformă pe alta, culegând monede, evitând inamicii. Există tot felul de inamici, şi de regulă pot fi distruşi dacă se sare peste ei… de fapt în capul lor. Nu este un joc violent, deşi include şi un fel de arme: dacă culegeţi florile roşii veţi putea cu CTRL din stânga să trageţi împotriva inamicilor cu mici bile. Este în mare parte un joc de atenţie, de îndemânare, de manevrat tastele. Nu solicită prea mult creierul, dar la urma urmelor trebuie să fie şi jocuri „nesolicitante”. Recomandat în special celor mici.

Pentru a descărca jocul vă recomand două surse, o alegeţi pe care o doriţi: de pe situl Caiman.us sau de pe situl jocului. Dacă citiţi această recenzie mult timp după ce a fost scrisă, verificaţi situl super-tux.sourceforge.net/ pentru a vedea ultima versiune.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *