Sala virtuală de biliard


E iarnă, afară vremea este destul de rece. Ce aţi zice să vă retrageţi într-o cameră amenajată specific Crăciunului şi să jucaţi biliard, fie de unul singur, aşa, de relaxare, fie cu alţii (dacă aveţi o conexiune bună la Internet)? Vă propunem Carom3D, un foarte reuşit joc de biliard. Este în principiu un joc online, în jurul căruia există o comunitate foarte mare de pasionaţi. Puteţi, înregistrându-vă pe situl Carom3D.com, să jucaţi sau să fiţi spectator, să acumulaţi puncte, să urcaţi într-o ierarhie. Dar, cum eu unul nu sunt un super pasionat de acest joc, am apreciat că se poate juca şi offline, în regimul Practice.

În versiunea locală, ce nu solicită conexiunea la Internet, puteţi alege între patru tipuri de biliard (3-cushion, 4-ball, eight ball şi card ball) şi opt camere (underground, japanese, korean, millenium, christmas, event, antique şi beach; mda, ultima nu este chiar o cameră). Pentru a afla cum să jucaţi, puteţi apăsa F1, dar mai multe detalii sunt puse pe situl jocului. Oricum, pe scurt pentru a lovi o bilă apăsaţi pe CTRL, trageţi cu mouse-ul în spate şi apoi loviţi cu putere înainte. Pentru a stabili în ce punct să loviţi bila ţineţi apăsat butonul stâng al mouse-ului şi mişcaţi-l pentru a alege punctul de lovire. Unghiul sub care loviţi îl puteţi fixa ţinând apăsat butonul drept al mouse-ului, după care îl mişcaţi sus-jos. În fine, mai sunt şi alte combinaţii utile. Mai amintesc doar că cu TAB comutaţi între vederea 3D şi cea 2D.

Pentru a descărca jocul vă recomand două surse, o alegeţi pe care o doriţi: de pe situl Caiman.us sau de pe situl jocului. Atenţie: este vorba de peste 12MB de descărcat! Dacă citiţi această recenzie mult timp după ce a fost scrisă, puteţi lansa acest installer care va detecta ultima versiune.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *