Sunete după gust


Cum ar fi ca la lansare calculatorul să vă salute cu vocea proprie? Sau la primirea unui email să vă spună tot cu vocea Dvs: „Aţi primit un email!” Sună SF? Deloc. Aveţi nevoie de un microfon, de unul din programele de înregistrare audio recomandate la rubrica Download (Audacity sau WavePad), şi mai trebuie să ştiţi unde să umblaţi la setările sistemului de operare. Dacă nu aveţi microfon, sau sunteţi sătul de propria voce 😉 puteţi opta pentru sunete de pe Internet.

De unde se schimbă sunetele? Nu este mare secret: Control Panel -> Sound and Audio Advice (sau un nume similar, depinde de sistemul de operare). În Windows XP al doilea tab poartă numele „Sounds”. Înainte de a face modificări, vă recomand să daţi click pe butonul Save As… şi să salvaţi situaţia actuală de exemplu cu numele „sunetele acum”. După aceasta poate începe distracţia!

Derulaţi lista „Program events” şi alegeţi evenimentul pentru care doriţi să schimbaţi sunetul. De exemplu „New Mail Notification” pentru sunetul la primirea unui nou email (în Outlook Express). Daţi click pe Browse pentru a răsfoi calculatorul Dvs după sunetul dorit. Repet, dacă nu doriţi să vă înregistraţi propriul Dvs sunet, puteţi opta pentru unele oferite pe Internet. O galerie bogată de sunete gratuite legate de email găsiţi de exemplu la www.3dcafe.com/asp/soundsemail1.asp.

Puteţi schimba şi sunetul de la pornirea sistemului de operare (Start Windows) sau de la ieşire (Exit Windows) – de exemplu cu melodia Dvs favorită. Poate aveţi ceva sunete simpatice pentru golirea coşului de gunoi al calculatorului (Empty Recycle Been). Ş.a.m.d. Sunetele trebuie să fie în format WAV. La final daţi click pe OK. După care ascultaţi-vă sistemul de operare :))


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (6 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *