Contra ridurilor de pe faţă, creier şi inimă


În aceste zile au apărut publicate pe ProFamilia trei programe care reunesc numeroase citate, aforisme, gânduri, reflecţii ş.a. Este vorba de programele „Cugetări”, „Escriva” şi „Murphy”. Primul dintre acestea, „Cugetări pentru minte şi suflet”, reuneşte peste 200 de citate din diverşi autori, cunoscuţi şi necunoscuţi. Dând click pe butonul „Aleator” sau apăsând pe butonul Enter, citatele se schimbă aleator. Există şi o fereastră de opţiuni, de unde puteţi alege una din cele 11 imagini de fundal (poate fi setat să se încarce tot alta, la fiecare nouă cugetare). Dacă vă plac, citatele pot fi marcate cu mouse-ul şi copiate în clipboard, pentru a le folosi apoi într-un email sau într-un editor text.

Iată câteva dintre citate:

  • „Nu suntem fiinte umane care avem o experienta spirituala, ci fiinte spirituale care avem o experienta umana.” (Pierre Teilhard de Chardin)
  • „Cand te nasti, tu plangi si lumea se bucura. Cand mori, tu te bucuri si lumea plange.” (proverb tibetan)
  • „Sa iti traiesti viata este ceva foarte rar. Majoritatea oamenilor doar exista.” (Oscar Wilde)
  • „A avea sentimente de recunostinta si a nu le exprima este ca si cum ai impacheta cu grija un cadou si nu l-ai da.” (William Arthur Ward)
  • „Nu am nici un talent anume. Sunt doar extraordinar de curios.” (Albert Einstein)
  • „Te-ai nascut ca o fiinta unica. Nu muri ca o clona.” (John Mason)
  • „Ura este ca si cum ai lua otrava in portii mici si te-ai astepta sa sufere ceilalti. Pana iti dai seama ca este inutil, ti-ai provocat un rau inutil.” (Dennis Gaskill)
  • „Oamenii sunt ca vinurile. Cu timpul, fie devin din ce in ce mai buni, fie se transforma in otet.” (Papa Ioan al XXIII-lea)

Un alt program reuneşte câteva zeci din cugetări scrise de Sf. Josemaria Escriva de Balaguer. Citatele provin din cartea „Forja”, apărută şi în limba română.

Iată un citat din Sf. Escriva: „Sfintenia nu consta in a face lucruri mari. Ea este mai inainte de toate o lupta pentru ca, in domeniul supranatural, viata sa nu se stinga: pentru tine consta in a te mistui pana la ultima fibra, slujind pe Dumnezeu in locul cel de pe urma… sau cel dintai – acolo unde te va trimite El.”

Acest program nu are opţiuni de configurat. Are însă un buton „Escriva”, pe care dacă apăsaţi va fi afişată în fereastra programului o scurtă biografie a fondatorului prelaturii Opus Dei.

În fine, ultimul program apărut în aceste zile reuneşte 150 de legi, principii, axiome, corolare ş.a.m.d., cunoscute ca murphy-isme. Toate sunt amuzante, unele sunt de-a dreptul geniale. Şi probabil la multe le veţi da dreptate, în baza propriei Dvs experienţe 🙂 Unde este totuşi „sfatul”, conform titlului rubricii? Sfatul este să le descărcaţi şi să le folosiţi. Vă vor folosi la diversele riduri de pe faţă, creier, inimă…


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *