Fetiţele japoneze


Cum staţi cu limba japoneză? Mda, mă gândeam eu. Şi totuşi nu refuzaţi invitaţia mea de a juca unul dacă nu toate cele şapte jocuri care constituie subiectul acestei prezentări. Dacă v-aţi uitat deja la capturile grafice, v-aţi dat seama că sunt jocuri din seria Sokoban (despre care am vorbit chiar în buletinul trecut). Sunt însă mult mai inteligente. Împotriva spaimei meniului în japoneză, iată câteva atu-uri: grafică şi sunet reuşite, dar mai ales inovaţie la un joc atât de clasic. Şi ca să rezolvăm şi cu japoneza, fiecare joc are pe prima pagină un meniu cu cinci opţiuni: acestea, în română sunt „Introducere” (explică cum funcţionează piesele), „Început joc” (de la primul nivel), „Selecţie nivel” (care doriţi, din primele n nivele), „Pe tot ecranul sau în fereastră” şi „Ieşire”.

Să ne concentrăm acum deci asupra jocului. După cum spuneam, sunt jocuri tip Sokoban. Toate cele şapte includ anumite variaţii: fetiţa din „rolul” principal şi elementele de împine(într-unele sunt butoaie, în altele animale ş.a.). Dar nu în acestea stă inovaţia jocului, ci în noile reguli. Acum scopul jocului nu este să duceţi anumite elemente pe anumite poziţii, ci să scoateţi fetiţa dintre ziduri. Pentru aceasta există o trapă, care se deschide doar cu cheia. Trebuie deci să găsiţi cheia, eventual şi să eliberaţi drumul spre trapă. Aşa după cum puteţi vedea în captura (miiică) numărul unu de mai jos, există o serie de reguli care vă ajută să curăţaţi drumul. Astfel, două butoaie sau două animale de acelaşi fel, se aruncă reciproc în aer. Dacă au un element între ele (orice, mai puţin zid) şi acesta explodează. Dacă în explozie este implicată o bombă, explodează toate bombele adiacente. Dacă sună complicat, încercaţi direct jocul. Veţi vedea că este uşor… de înţeles regulile. Dar jocul este provocator, ca să nu spun dificil. Trebuie să vă munciţi mult materia cenuşie pentru a găsi soluţiile la fiecare nivel. Dacă aţi greşit un pas, puteţi da înapoi (folosiţi meniul contextual, click dreapta şi… e tot în japoneză, dar veţi intui după ce încercaţi diferitele opţiuni) sau reîncepe nivelul. Este amuzant, iar atmosfera de desene animate japoneze nu este stridentă…

Iată şi link-urile de unde puteţi descărca aceste jocuri: Pazoo 1, Pazoo 2, Pazoo 3, Pazoo 4, Pazoo 5, Pazoo 6, Pazoo 7.Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *