Să colorăm cu Kea


„Kea Coloring” produs de Kea Software, este un bun program de colorat pentru copii. După cum vedeţi deja din captură, interfaţa este gândită pentru ei, fiind intuitivă. La momentul scrierii acestei prezentări, programul a ajuns la versiunea 2.4, are cam 3MB dimensiune, iar descărcarea se face de pe Download.com (ca de obicei, la final veţi avea linkurile necesare). Să încercăm să cunoaştem puţin programul.

Din start, el vine doar cu câteva imagini de colorat, dar dacă vizitaţi situl producătorului, veţi găsi o sută de imagini, pe categorii (alfabet, animale, biblice, dinozauri, sărbători, grădină, numere ş.a.m.d.). Kea Coloring foloseşte un format specific pentru imagini (KCF), şi fiind vorba de imagini alb-negru nu trebuie să vă faceţi probleme de dimensiune: în câteva minute puteţi descărca zeci de imagini de colorat. Pe lângă programul de colorat, dacă vă uitaţi în directorul unde aţi instalat programul veţi mai găsi un program, pentru părinţi. Cu acesta puteţi importa noi imagini de colorat, puteţi chiar încerca să convertiţi în imagini de colorat alte imagini pe care le aveţi (nu vă aşteptaţi să puteţi transforma orice fotografie color în imagine de colorat!). Tot din programul pentru părinţi puteţi modifica „tema” interfeţei (vedeţi mai jos în dreapta).

Să ne oprim însă asupra programului pentru copii. Oricare model de interfaţă l-aţi ales butoanele butoanele sunt cam în aceleaşi poziţii şi cu aceleaşi funcţiuni. Există trei „instrumente”: pensula (cu care se desenează), pipeta (cu care puteţi „suge” o culoare de pe ecran) şi robinetul (cu care „spălaţi” imaginea, adică reluaţi de la capăt cu coloratul). Pensula umple o arie cu culoarea selectată. Aveţi la dispoziţie numeroase culori, în partea stângă a ecranului (de menţionat că instrumentul pentru părinţi permite modificarea paletelor de culori). Pentru a schimba gama de culori, vedeţi săgeţile de sub grupul de culori. Pipeta poate fi folosită pentru a crea amestecuri de culori. Cu pipeta „sugeţi” o culoare şi o puneţi într-una din cele opt spaţii din „tăviţa” de la baza ecranului. Punând în aceeaşi „tăviţă” o altă culoare, ele se amestecă: dacă copilul Dvs este un pictor adevărat, poate crea teoretic orice nuanţă cu ajutorul pipetei.

Evident că imaginile se pot lista, colorate sau alb-negru. Nu lipsesc efectele sonore, spre deliciul copiilor. Situl programului publică periodic noi imagini de colorat. Iar copiii (probabil doar din SUA) se pot angrena în competiţii pe acest sit, cu lucrările lor de „artă”. Viaţă lungă îi dorim acestui program, şi desigur şi copiilor Dvs sau copilului din Dvs 🙂

Situl programului: KeaSoftware.com. Descărcare: Download.com


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (4 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

7 comentarii

 1. Alexandra spune:

  De ce nu imi merg jocurile?!

 2. radu.capan spune:

  Fiţi puţin mai generoasă cu detaliile. Aveţi un mesaj de eroare?

 3. oneabiencuta spune:

  Vreau sa colorez, dar nu merge 🙁 .

 4. radu.capan spune:

  Aceeasi observatie: fiti mai generoasa cu detaliile. „Nu merge” nu comunica prea multe. Ce nu merge?

 5. urda spune:

  Este foarte frumos acest joc.

 6. tiganele maria spune:

  Acest joc este foarte frumos, dar trebuie sa fim atenti ca sa nu gresim.

 7. Laura spune:

  De ce ca sa te joci trebuie sa il descarci? Nu poti sa il joci si fara sa il descarci???


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *