Să colorăm în Cartea Magică


Niranjan Paudyal este autorul unui minunat program de colorat copii… pardon, pentru copii, intitulat „The Magic Book”. Programul a ajuns anul acesta la versiunea 2, o versiune stabilă (în versiunea anterioară măsurile de securitate aveau unele bug-uri). Măsuri de securitate? Da! Ceea ce evidenţiază acest program de altele este că puteţi să lăsaţi copilul Dvs la calculator, în faţa acestui program, fără probleme! El nu va putea să îl închidă, să comute (cu ALT-Tab)… practic nu poate să facă nimic decât să se joace, să coloreze. Probabil Niranjan a păţit-o cu proprii copii, şi doreşte să vină în ajutorul altor posibile victime ale imaginaţiei copiilor :).

La lansare programul va semnala o eroare: nici o problemă, atunci se crează un fişier de care are nevoie programul. Tot la început vă recomandăm să setaţi parola: doar cu aceasta se va putea părăsi jocul. Studiind setările veţi putea configura mai multe aspecte, după bunul plac. După care este cazul să vă ridicaţi de pe scaun, pentru a-i lăsa pe copii. Cei mici au la dispoziţie câteva zeci de imagini de colorat, împărţite pe cărţi (pentru moment trei: Animale, Desene Animate, Plante). Odată ales un desen copiii pot începe să deseneze, folosind instrumentele din banda superioară. Mai întâi culorile: ele apar ca nişte baloanele ce se tot înalţă în partea de sus-dreapta a ecranului (viteza baloanelor este reglabilă, de către părinte). Primul buton de la stânga este simbolul unei cărţi – de acolo se aleg imaginile de colorat. Radiera care urmează… evident şterge culorile din desen, caz în care se reîncepe practic colorarea. Următorul instrument, ca un curcubeu, vă permite să alegeţi între culori clasice şi culori „nebune” (veţi înţelege când desenaţi:). Urmează trei instrumente de colorat: un fel de creion cerat, o pensulă, şi un creion cu vârf subţire. Partea frumoasă este că în acest program, dând click într-un anume punct, nu se umple automat aria cu culoarea respectivă – aceasta deschide calea spre combinaţii de culori în aceeaşi arie!

Tipărirea imaginilor se poate face doar in bara de instrumente pentru părinţi (care poate aţi ales să stea ascunsă). Tot în bara de instrumente pentru părinţi este şi butonul de configurare a programului. „The Magic Book” lucrează cu imagini în format BMP şi GIF, deci puteţi simplu adăuga alte imagini. Niranjan ne recomandă următorul link Google. Şi acum, la final, iată pagina programului, de unde îl puteţi descărca: www.themagicbook.uku.co.uk. Are 1,8MB.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *