Capăt de aţă pentru design


În această ediţie a buletinului IT ne-am oprit la un sit dedicat dezvoltatorilor de situri, mai ales celor care se ocupă de partea de design. Cei care au trecut prin experienţa dezvoltării unui design de sit ştiu că cel mai adesea greu este să porneşti: ai nevoie de un capăt de aţă de unde să apuci problema. Desigur, înainte cauţi să înţelegi funcţionalitatea pe care design-ul trebuie să o satisfacă, dar apoi ajungi la problema spinoasă: cum să arate? Situl www.oswd.org vă oferă cam peste o mie de răspunsuri posibile la această întrebare. Să vedem mai în detaliu situl.

Numele aparent criptic al sitului vine de la Open Source Web Design, cu alte cuvinte design-uri pentru situri web în regin „open source”. Situl a apărut în anul 2000, conceput fiind de Frank Skettino, căutând să răspundă unui fapt trist: multitudinea de situri de prost-gust (la capitolul design). Drept urmare a apărut acest sit unde oameni cu gust la conceperea de design-uri publică aşa numite template-uri, gata de folosit de către Dvs sau de orice persoană dornică să îşi înceapă un sit, sau să îşi schimbe design-ul actual al sitului. Situl se actualizează frecvent, iar oferta de peste o mie de template-uri este una chiar bogată, nu?

Partea frumoasă este că puteţi să căutaţi design-uri nu doar după captura grafică (thumbnail) ci şi după caracteristici: există un motor de căutare unde puteţi specifica ceva de genul „vreau un design pe fundal deschis, cu culoara primară maro şi culoarea secundară alb, din categoria „business”. Mai impresionant este însă faptul că numeroase design-uri sunt strict CSS. Acestea reuşesc să facă o bună separare a părţii de design de conţinutul efectiv al sitului, făcând şi uşoarea actualizarea la un moment dat a designului în întreg situl modificând doar fişierele CSS. Frumoasă iniţiativă şi reuşit pusă în practică! Nu ne rămâne decât să o folosim!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *