Bombardament aerian


În „politica” nescrisă a buletinului nostru este o regulă clară: nu prezentăm jocurile care încurajează violenţa (gen Doom sau altele). Jocul pe care îl prezentăm în continuare nu încalcă regula, deşi este un joc de „război”. Helibomber DX este reluarea unui joc clasic din 1999 (Helibomber), transpus acum cu o intefaţă grafică foarte îngrijită şi reuşită. Scopul jocului este ca, într-un spaţiu 2D, să protejaţi baza Dvs militară cu ajutorul unui elicopter. Acesta poate lansa bombe, cu care să îi opriţi pe soldaţii care trec pe sub Dvs, fie pe jos, fie în tanc (tancul poate trage împotriva Dvs).

Obiectivul jocului este să nu lăsaţi ca în baza Dvs militară să ajungă mai mult de zece soldaţi (numărul lor este indicat în partea de sus a ecranului, prin steluţe (lângă textul MISS). Amuniţia şi combustibilul nu sunt nelimitate, scăderea lor fiind indicată grafic. Atunci când ajung la sub 1/3 din nivelul maxim, alte elicoptere din afara ecranului vă paraşutează amuniţie şi combustibil: ajunge să vă coborâţi asupra lor şi să le atingeţi pentru a vă reface nivelele de alimentare. Jocul este mai dificil decât sună, pentru că inamicii sosesc în valuri şi este uşor să mai scăpaţi câte unul să ajungă în zona Dvs… Iar când sunt zece… aţi pierdut! Din meniu puteţi selecta să jucaţi varianta originală a jocului (a se vedea captura din stânga jos), precum şi nivelul de dificultate.

          

Manevrarea este uşoară: elicopterul poate fi mişcat cu săgeţile în cele patru direcţii; cu spaţiu se lansează bombele; cu P se pune jocul pe pauză; cu Esc se revine la meniul jocului. Puteţi descărca jocul de pe situl producătorului sau de pe situl Caiman.us.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *