Harddisk online de 2 Giga!!!


Ce aţi zice să aveţi un harddisk online de peste 2GB? Evident că sună foarte bine! Aceasta înseamnă că dacă aveţi un fişier la serviciu de 100MB sau 10MB sau 1MB şi vreţi să îl aveţi şi acasă, nu este nevoie nici să îl puneţi un CD, nici să vi-l trimiteţi pe email şi nici să îl publicaţi prin FTP în vreun cont secret. O metodă mai uşoară este punerea fişierului pe un harddisk online, mai ales dacă acesta are mult peste 2GB, adică este ultra-supra-mega-suficient pentru situaţii comune. Şi se pot imagina şi alte situaţii: sunteţi o echipă ce lucraţi la un proiect comun, sau pur şi simplu un grup de prieteni – posibilitatea de a avea undeva, online, fişiere de interes comun este foarte valoroasă! Dar de unde acest harddisk online?

Răspunsul este simplu: aveţi nevoie de un cont GMail. (Am mai spus-o şi repet invitaţia: scrieţi-mi pe adresa cnet@cnet.ro dacă doriţi o adresă GMail şi vă pot trimite o invitaţie; există situri pe Internet care oferă de asemenea invitaţii la conturile GMail. Vă amintesc că momentan conturile GMail pot fi obţinute doar cu invitaţie, de la cei care au deja dreptul de a invita.) De fapt v-aş recomanda să vă faceţi două adrese: eu de exemplu mi-am creat adresa de email numele.meu@gmail.com (evident, în loc de „numele.meu” am pus chiar numele meu) precum şi numele.meu.depozit@gmail.com. La fel de bine îi puteţi spune numele.meu.harddisk@gmail.com sau cum doriţi! Sau să folosiţi chiar adresa curentă de GMail. Următorul pas este să mergeţi pe situl www.xmailharddrive.com care face minunea de a vă transforma contul de email într-un harddisk. Atenţie: acest sistem este în regim „beta”, ceea ce înseamnă că nu este considerat a fi în etapa finală. Dar să fim serioşi: şi emailul oferit de GMail este în stadiul „beta” şi milioane de oameni îl folosesc zi de zi, cu succes. Oricum, o observaţie se impune: nu vă bazaţi pe salvarea pe harddiskul online a unor informaţii vitale, ştergându-le cumva de pe harddiskul propriu. Nu vă asumaţi riscuri cu informaţii de valoare.

Odată identificat pe acest sit, veţi fi conduşi la o pagină care arată cam ca şi captura din stânga. Am numerotat cu verde principalele zone ale paginii. La numărul 1 aveţi o indicaţie grafică a umplerii harddiskului Dvs online (de fapt a contului de email GMail). După cum ştiţi probabil, dimensiunea contului GMail creşte continuu, în momentul în care scriu aceste rânduri dimensiunea apropiindu-se de 2,5GB. Sub această indicaţie grafică aveţi butonul logout: este esenţial ca după ce aţi terminat operaţiunile de transfer să vă „delogaţi”, în special dacă folosiţi un calculator public (la şcoală sau într-un club internet).

La numărul 2 aveţi butonul Browse cu ajutorul căruia navigaţi pe calculatorul local pentru a căuta fişierul pe care îl doriţi transferat pe harddiskul virtual. După ce aţi selectat fişierul, daţi click pe butonul upload. Dacă doriţi să faceţi simultan transferul a mai multe fişiere, daţi clickpe iconiţa din dreapta butonului grafic upload; atenţie, puteţi încărca maxim 10 fişiere deodată. Dacă vă gândeaţi să mutaţi acolo o mie de fişiere, veţi opta probabil pentru împachetarea lor. Şi încă o dată atenţie: pentru moment dimensiunea maximă a unui fişier transferabil în harddiskul online este de 20MB. În timp însă cei ce oferă acest serviciu vor să elimine limitarea (serviciul este gratuit şi se promite că va rămâne aşa).

La numărul 3 aveţi „harta” harddiskului, adică acolo sunt indicate fişierele Dvs. Dar cum apar ele ca fişiere într-un cont de email? Şmecheria din spatele serviciului este că la transferul unui fişier în acest spaţiu virtual, în contul de email el apare ca un email cu un fişier ataşat. Iar ataşat nu este fişierul încărcat de Dvs, ci fişierul împachetat într-un format specific – aceasta înseamnă că aveţi spaţiu mai mare de 2,5GB!!! Avantaj şi dezavantaj totodată: sub fiecare fişier există un link Fling it ce vă permite să trimiteţi fişierele prin email – dar ele nu pot fi citite decât tot aşa, prin vizualizarea ca harddisk a contului GMail al destinatarului. În fine, tot sub fiecare fişier mai există un link ce vă permite să ştergeţi foarte uşor orice fişier din harddiskul online. În fine, la numărul 4 este Control panel, o secţiune din care puteţi seta să vedeţi fişierele ca thumbnail (aplicabil pentru fişierele grafice) sau ca icoană (a tipului de fişier), cu numele complet sau abreviat al fişierului.

Prea multe explicaţii strică şi ar putea da impresia că este dificil de folosit acest harddisk online. Vă invit mai bine să vedeţi chiar Dvs, să îi aflaţi puterea, dar şi limitările. Nu uitaţi: este un serviciu beta. Aceasta pentru unii înseamnă că nu ar fi un serviciu stabil – după mine înseamnă altceva: vă puteţi aştepta la tot felul de îmbunătăţiri dramatice în viitor. Ca pentru conturile de email GMail. Nu aveţi încă? Scrieţi-mi!


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. roxana spune:

  Tot incerc de vreo 2 zile sa ma loghez pe site-ul http://www.xmailharddrive.com/
  si îmi spune că userul sau parola sunt greşite… Să fie din cauza unor probleme cu scripturile pe care ei ni le aduc la cunoştinţă pe pagina site-ului?

 2. cosmin spune:

  Si eu incerc mereu dar degeaba. Aceasi problema cu parola. Probabil nu mai este valabila chestia.

 3. cristi spune:

  La fel e si la mine, userul sau parola sunt greşite.

 4. vasy spune:

  Eu cred ca e o teapa de la adminul site-ului.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *