Radiouri de la Yahoo!


Astăzi tot mai multe posturi de radio pot fi ascultate şi pe Internet, dacă nu numai pe Internet. Şi cum tot mai mulţi dintre noi ne bucurăm de conexiune non-stop, chiar şi acasă, ascultarea radioului la calculator devine ceva tot mai comun. Dacă vă număraţi printre milioanele de utilizatori ai programului Yahoo! Messenger, atunci ştiţi probabil deja că sunteţi la doar câteva click-uri de multă muzică. Dacă nu v-aţi eliminat cumva opţiunea din Preferences / Content Tabs, atunci în partea de jos a ferestrei de YM aveţi nişte căşti, simbolul pentru Yahoo! Music. Acest tab vă arată iniţial cele mai recente posturi pe care le-aţi ascultat (dacă aţi ascultat) dar şi un buton „Browse all stations”, care, aţi ghicit, vă permite să vedeţi toate staţiile de radio oferite de YM. Şi nu sunt puţine!

Mărturisesc că eu ascult frecvent posturile de radio oferite de YM, acasă mai ales, de când am şi eu conexiune prin cablu la Internet. Şi cum ai putea să nu asculţi, cu o paletă atât de bogată de staţii? Dacă nu aţi făcut-o până acum, daţi acum click pe butonul amintit, sau navigaţi pe pagina music.yahoo.com/launchcast/stations/. Veţi vedea că sunt posturi de radio care difuzează doar love songs, sau doar hip-hop, sau doar classic rock. Aproape pentru fiecare gust se găsesc unul sau mai multe posturi de radio. (Există şi serviciul LAUNCHcast Plus, cu sute de posturi de radio, deci cu o nuanţare mai puternică a gusturilor – posturile contra cost sunt marcate cu simbolul plus în listă.)

Personal am fost încântat de două categorii de staţii radio. Prima ar fi „Decades” în care figurează patru posturi de radio, cu muzica anilor ’60, ’70, ’80 şi ’90. Am ascultat piese care nu credeam că le voi mai reasculta vreodată! A doua categorie ce v-o recomand este „At work”. Nu cunoaşteţi acest stil de muzică? Mda. De fapt această categorie reuneşte posturi de radio care difuzează melodii ascultabile în timp ce lucrezi (at work). Aceasta înseamnă că nu sunt piese nici care să te adoarmă la serviciu, nici care să te facă să dansezi pe birou. Dar gusturile Dvs sunt poate altele: nici o problemă, aproape sigur găsiţi un post de radio oferit de LAUNCHcast, gratuit, care să vă placă.

Gratuit? Da. Aceste posturi sunt la fel de „gratuite” ca orice post comercial ascultăm la radio. „Gratuitul” vine contra ascultat reclame. Nici posturile de radio YM nu ne iartă de reclame. După 4-5 melodii vine un spot comercial de 30 de secunde. Partea bună este că durează doar 30 de secunde, mult mai puţin decât la un post de radio „obişnuit”. Mai sunt însă şi alte avantaje ale staţiilor oferite de Yahoo. De exemplu puteţi pune pe pause o anumită piesă! Sau să săriţi peste o anumită piesă (doar de 5 ori într-o oră)! Sau să daţi note pieselor, soliştilor, albumelor, cele cu puncte mai multe revenind mai des! Sunt facilităţi pe care le-aţi dori poate de la un post de radio „obişnuit”. Şi dacă 30 de secunde de reclamă la 15 minute vă deranjează, ascultaţi postul de radio de muzică clasică: acolo piesele sunt de 8, 10, chiar 15 minute, aşa că veţi auzi reclame o dată la 40-50 de minute! Dacă vizitaţi link-ul indicat mai sus, puteţi să aflaţi mai multe despre fiecare staţie, despre muzica ce o difuzează.

Dar ce-aţi zice să aveţi propriul post de muzică? Din doar câteva click-uri vă puteţi crea o staţie proprie, din mouse selectând ce interpreţi doriţi sau ce genuri de muzică. Puteţi oricând să vă redefiniţi „compoziţia” propriului Dvs radio! Şi ar mai fi şi alte facilităţi… Dar vă las să le descoperiţi. Doar o ultimă remarcă: şi cu aplicaţia Yahoo! Music Engine puteţi asculta staţiile de radio, ba chiar mai rapid puteţi face alegerile pe care le doriţi, având browser încorporat. Audiţie plăcută!

PS: Similar pieselor audio, există şi staţii (un fel de posturi tv de muzică, gen MTV sau Atomic, dar fără prezentatori) cu piese video, tot muzicale desigur. În funcţie de conexiunea Dvs la Internet, vă invit să exploraţi şi această facilitate pusă la dispoziţie de Yahoo. Vizitaţi music.yahoo.com/musicvideos/.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. adrian ionita spune:

    sall cum se numeste programul de ascultat muzica pe yahoo mesenger.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *