Yahoo! Music Engine


Yahoo nu mai este de mult doar un motor de căutare. Este în fapt o adevărată industrie. Iar muzica este unul dintre subiectele de interes pentru Yahoo. Aşa se face că avem şi un player Yahoo, „singurul de care am avea vreodată nevoie”, dacă este să dăm crezare reclamei de pe prima pagină la music.yahoo.com/musicengine/. Bineînţeles că nu avem de-a face cu un simplu player, sau doar cu un player. În primul rând programul este şi un mp3 organizer. Ce înseamnă aceasta? Indicându-i programului unde anume pe calculator aveţi fişierele de muzică, Yahoo! Music Engine crează un index pentru căutare (şi ascultare) rapidă.

Mai ales dacă aveţi foarte multe fişiere mp3, această indexare se dovedeşte foarte utilă. Melodii ale aceluiaşi autor sunt automat grupate, chiar dacă pe harddisk-ul Dvs sunt în directoare diferite. Căutarea se poate face după artist, titlul piesei, al albumului, sau după genul de muzică. Folosindu-vă de o conexiune la Internet, puteţi lăsa programul să completeze tagurile pieselor MP3 (se descurcă şi cu melodii româneşti, evident, nu cu toate). Toate acestea sunt prezente în secţiunea „My Music” din meniul lateral. La secţiunea „Now Playing” se găsesc piesele… care (are) now playing 😉 Există şi posibilitatea de a vă defini liste de piese (opţiunea „My Playlists”) în care puteţi salva anumite selecţii. Facilitatea de playlist este deosebit de utilă pentru inscripţionarea de CD-uri audio: realizaţi o selecţie într-o astfel de listă, şi sub ea veţi vedea butonul „Burn CD”. Dacă aveţi nelămuriri, puteţi consulta Help-ul, care este din păcate doar online.

Desigur, programul oferă şi alte facilităţi. Contra unei sume deloc mari (dacă am fi în SUA sau Canada), am putea asculta ce muzică dorim dintr-o ofertă de un milion de piese. Această facilitate poartă numele de Y! Unlimited. Sunt apoi posturile de radio oferite de Yahoo! ce pot fi ascultate cu acest program. Dar despre acestea vorbim la Sfatul din acest buletin. Aşa că închei aici prezentarea, cu încă o informaţie: programul Yahoo! Music Engine funcţionează şi într-un mod „minimal”, care ocupă puţin spaţiu pe ecran: a se vedea capturile de mai jos. Sunt sigur că versiunile următoare vor aduce multe îmbunătăţiri, făcând din acest program un concurent serios pentru „greii” şi „bătrânii” genului.Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *