Un meniu… cool!


DynamicDrive oferă începând de acum două zile un extraordinar meniu, intitulat Infinite Menus, produs de fapt de OpenCube (un meniu gratuit OpenCube a fost folosit de Catholica.ro până la ultima schimbare de design). Aşa după cum puteţi vedea dacă urmăriţi primul link, meniul arată foarte bine. De regulă DynamicDrive oferă direct un cod, sau o arhivă cu cele necesare (fişiere js şi altele): în acest caz oferă un program. De fapt este un fel de arhivă executabilă, pentru că rezultatul, „programul” pentru generarea meniurilor este o (inteligentă – trebuie să recunoaştem) aplicaţie web (Microsoft HTML Application Host).

Am inclus mai jos o captură a „programului” Visual Infinite Menus şi o captură a unui meniu. VIM simulează bine un program, având meniuri, opţiuni şi permiţând să vă definiţi tot felul de meniuri (inclusiv pornind de la o serie de template-uri). Recomandare: când instalaţi, calea aplicaţiei să fie fără spaţii. Aplicaţia nu mi se pare a se adresa începătorilor, dar fiind că definirea unui meniu (în funcţie de pretenţii) poate fi totuşi complicată, precum şi inserarea lui într-o pagină. Oricum, cei cu cunoştinţe medii de HTML nu vor avea mari probleme. Aplicaţia OpenCube este comercială, dar DynamicDrive oferă o versiune gratuită, singura condiţie fiind includerea în paginile în care aveţi meniul a unui link înapoi către ei. Meniul verifică existenţa acestui cod (dar… nefiind o aplicaţie exe ci un set de fişiere html şi js… vă daţi seama şi singuri ce puteţi face).

Este o semnalare, aşa că textul apare la categoria JurnalCNET. Dar fiindcă informaţia este utilă dezvoltatorilor de situri, mi-am permis să o pun şi la WebDevelopment. Studiere plăcută şi folosire asemenea!

VIM

VIM

radu.capan

Legături:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

3 comentarii

 1. septimiu spune:

  Am vrut sa folosesc si eu meniul, dar nu reusesc sa scap de mesajul „infinite menus must be purchased for internet use” . Ma ajuti te rog? Banuiesc ca sti ce modificare trebuie facuta in cod „(dar… nefiind o aplicaţie exe ci un set de fişiere html şi js… vă daţi seama şi singuri ce puteţi face)”.
  Link-ul înapoi către ei inseamna ca trebuie sa am in cod un link catre http://www.opencube.com ?

 2. radu.capan spune:

  Din câte văd, versiunea gratuită oferită de DynamicDrive a dispărut (prima legătură indicată la sfârşitul articolului nu mai merge), deci a rămas doar varianta comercială, care poate şi cu link-back nu funcţionează, decât plătită. Am să mă uit pe un alt calculator dacă mai găsesc versiunea gratuită din iulie 2006.

 3. radu.capan spune:

  Din păcate nu am găsit…


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *