Nevoia de drivere


De câteva săptămâni bune, de când am făcut nişte modificări în configuraţia computerului, (mi-am schimbat placa de bază), m-am confruntat cu o problema cu sunetul la computer, mai precis sunetul în boxe se auzea destul de slab. În principal, constatasem că la filme trebuia să dau sonorul la maxim, atât la boxe, direct de la butonul de volum, cât şi din placa de sunet de la computer. La fel şi cu muzica din Winamp, dar şi de pe cd-uri audio. Aveam driverele descărcate de pe situl producătorului plăcii de bază, căci are placa de sunet integrată. În fine, mi-am bătut capul cu problema asta şi chiar mă gândeam să-mi cumpăr alte boxe sau chiar un sistem 2.1, credeam că s-au defectat boxele.

Azi-noapte, deodată m-am gândit la varianta că ar putea fi driverele de vină. Am căutat pe situl Nvidia (căci placa mea de bază e bazată pe cipul Nforce2), am descărcat de acolo ultima versiune de driver, am dezinstalat driverele vechi (toate), apoi am restartat, am instalat driverele noi, restart şi… bucurie: sunetul se aude din nou clar şi bine în boxele mele. Deci n-a fost nevoie de cumpărat alte boxe (deşi mă bate gândul să cumpăr un sistem 2.1 Logitech X230 – mi se par cea mai bună variantă la un preţ până în 2 milioane şi cu o calitate a sunetului extraordinară), am rezolvat problema doar cu driverele (deci doar problemă software, fără probleme hardware). Deci pe situl producătorului unui echipament (în cazul meu placa de bază) nu întotdeauna sunt date cele mai recente drivere pentru acel produs… ca să nu mai spun ce vechituri se găsesc pe cd-urile cu drivere care vin cu fiecare produs cumpărat (placa de sunet, placă de bază, placă video… ş.a.m.d.).

Aşa că, dacă eventual aveţi probleme cu vreun echipament din computer (sau ceva periferic), încercaţi întotdeauna să folosiţi driverele cele mai recente şi să verificaţi cu atenţie setările.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *