Câteva cuvinte despre RSS


Să te menţii la curent cu informaţiile dorite de pe internet este din ce în ce mai dificil pentru că zilnic apar noi şi noi site-uri Web, iar navigarea prin acestea poate deveni anevoioasă când doriţi să primiţi direct cele mai noi ştiri şi detalii.

Tehnologia RSS devine considerabil mai atrăgătoare pentru utilizatorul care caută informaţii în mai multe locuri, pe mai multe site-uri sau portaluri de ştiri.

Acronimul RSS vine de la Really Simple Syndication, dar poate desemna şi Rich Site Summary. Ambele definiţii înseamnă exact acelaşi lucru: prin această metodă simplă puteţi vedea când se adaugă conţinut nou pe site-urile preferate. Puteţi accesa cele mai recente informaţii inclusiv ştiri pe scurt, articole, fişiere audio, fotografii şi clipuri video într-un singur loc dedicat. Astfel nu mai este necesar parcurgeţi o mulţime de site-uri pentru a afla ştirile care vă interesează.

RSS este modul simplu de a rămâne la curent cu toate domeniile preferate de pe Web. RSS-ul funcţionează pe bază de transmisii de informaţii şi trebuie să vă înscrieţi la aceste transmisii de pe site-urile Web preferate. Aceste transmisii pot fi vizualizate printr-un cititor RSS. Transmisiile RSS sunt gratuite.

Pentru a vă bucura de toate avantajele RSS, aveţi nevoie de un cititor de ştiri care este numai o parte din software-ul gratuit. Un program gratuit şi potrivit pentru citirile prin fluxul RSS este FeedReader. Îl puteţi descărca de pe site-ul: www.feedreader.com. Cititorul dvs. de ştiri va verifica transmisiile RSS şi, de îndată ce se publică ceva nou, vă permite să citiţi conţinutul la care v-aţi înscris.

Spre deosebire de clasica trimitere de newslettere, feed-ul RSS poate fi utilizat, graţie acestei metode de răspândire, complet anonim. Spamul nu este posibil atunci când adresa de email nu este cunoscută, iar viruşii nu au nici o şansă datorită formatării XML. Mai mult decât atât, utilizatorul poate anula un abonament RSS prin simpla ştergere a canalului corespunzător. Pe termen lung, acest lucru înseamnă că utilizatorul are control asupra căsuţei poştale electronice şi nu spamul şi nici viruşii.

Există cititoare de RSS diferite care funcţionează pe sisteme de operare diferite, astfel încât trebuie să alegeţi unul care să funcţioneze pe computerul dvs. Sunt disponibile mai multe tipuri de cititoare de ştiri. Acestea fie pot fi accesate prin browser, fie pot fi descărcate. Dacă optaţi să accesaţi transmisia RSS prin browser, atunci veţi putea accesa cele mai recente ştiri de pe orice computer. Dacă optaţi pentru descărcarea unei aplicaţii pentru a citi transmisiile RSS, atunci puteţi, de asemenea, stoca informaţiile pe computer la fel cum procedaţi cu un cont de e-mail. După ce v-aţi ales un cititor de ştiri, trebuie să vă înscrieţi la transmisiile de ştiri RSS care vă interesează.

RSS este într-adevăr atât de simplu şi va revoluţiona modul în care se accesează informaţiile. Acest sistem îndepărtează dificultăţile generate de necesitatea de a urmări diverse site-uri Web pentru a găsi lucruri interesante. În schimb, toate ştirile şi detaliile care vă interesează vă sunt livrate direct de îndată ce sunt publicate.

* * *
Vezi şi articolul:

Legături externe:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (3 evaluări, media: 4,33 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. radu.capan spune:

    Când la telefoanele mobile puteai doar vorbi, cine s-ar fi gândit la viruşi pentru ele? Dar mobilele au început să facă tot mai multe (să devină console de jocuri, aparate foto…), deschizând portiţa pentru utilizări nedorite. Cred că drumul pentru RSS este similar: momentan este curat pentru că este… primitiv. Dar RSS-urile încep să cuprindă reclame şi cine ştie ce vor mai include în timp? Cu cât vor deveni mai complexe, cu atât vor deveni mai vulnerabile. Oricum, pentru moment subscriu recomandării lui Raimondo: RSS este o sursă (încă) curată de informaţii.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *