În căutare de imagini mari?


„Look no further”, după cum spun ruşii ;). Poate vrei imagini pentru situl tău personal, sau pentru un sit comercial. Da, motorul de căutare de imagini de la Google este primul la care te gândeşti, dar ce te faci dacă vrei ca imaginile să le poţi folosi legal?! Sau, mai mult, ce te faci dacă ai nevoie de fotografii la rezoluţii mari, pentru o revistă tipărită?! Una dintre soluţii v-o prezentăm astăzi: un sit ce pare a fi făcut de vecinii unguri (dar scris în engleză), demarat în 2001 iar astăzi având „doar” aproximativ o jumătate de milion de membri înregistraţi plus o „mică” arhivă de peste 200.000 de imagini. Numele sitului: www.sxc.hu (numele vine de la Stock eXChange).

SXC.hu

Înscrierea este gratuită şi nu i-a mult timp (va trebui să indicaţi o adresă de email validă, activarea înscrierii făcându-se printr-un link comunicat prin email). Din clipa în care aţi devenit membru al sitului puteţi face căutări, fiecare fotografie având ataşată o listă de termeni cheie (keywords). Puteţi naviga printre fotografii şi după categorii. Nu uitaţi: peste 200.000 de imagini. Fotografiile sunt de regulă cu una dintre dimensiuni peste o mie de pixeli, dacă nu peste două sau trei mii (deci mari).

De exemplu imaginea de mai jos cu apusul de soare este disponibilă la 2160 x 1498 de pixeli, iar în ceea ce priveşte utilizarea ei, stă scris: „There are no usage restrictions for this photo” (adică o puteţi folosi unde, când şi cum doriţi). A doua imagine de mai jos este la o dimensiune ceva mai mică, iar utilizarea ei presupune (doar) notificarea autorului fotografiei. În fine, există desigur şi fotografii ce nu pot fi folosite decât prin cumpărare. Oricum, numărul celor gratuite nu este deloc mic! În plus puteţi contribui Dvs cu propriile fotografii, în orice regim doriţi (fără restricţii, cu notificare, contra cost).

Apus de soare Internet

Există un motor de căutare avansat, ce vă permite să căutaţi o fotografie după cuvinte cheie şi/sau categorie şi/sau dimensiune şi/sau perioada realizării. Cu puţin noroc situl pe care tocmai vi l-am recomandat ar putea să acopere mare parte din necesarul Dvs de fotografii, pentru decorarea unei pagini web sau chiar şi pentru o revistă. Trebuie să fiţi doar atent la drepturile de utilizare specificate sub fiecare fotografie.

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (5 evaluări, media: 4,80 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. lazar ionela spune:

    Imi place sa fac colectie de imagini frumoase cu flori, urari de bine si altele. Va multumesc ca am ocazia cu ajutorul dvs. sa obtin ceea ce doresc. Va urez numai bine!!!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *