Firefox – 200 de milioane de descărcări


Firefox a ajuns rapid de la 1.5.0.5 la 1.5.0.6 în repararea unei probleme. Îl puteţi descărca de aici. Cu câte actualizări a cunoscut nu trebuie să ne mire că a ajuns la 200 de milioane de descărcări: cu siguranţă nu au fost 200 de milioane de oameni, doar eu descărcând de cel puţin 10 ori programul. Oricum ar fi, cifra de 200 de milioane sună bine, este oricum un succes Mozilla, aşa că ne alăturăm bucurie lor.

FireFox

PhoenixAm citit acum o săptămână un material despre istoria Firefox. Proiectul a început în septembrie 2002, dar sub un alt nume: Phoenix. Mai apoi proiectul Mozilla s-a numit Firebird, dar datorită similarităţii de nume cu serverul de bază de date Firebird numele a fost schimbat din nou. Aşa s-a ajuns la Firefox! O istorie mai detaliată şi cu diverse informaţii găsiţi pe Wikipedia:

en.wikipedia.org/wiki/Firefox

Am mai reţinut un fapt interesant, că la origine Firefox nu se referea tocmai la o vulpe, ci la ursul panda roşu, a cărui scriere în chineză, huo hu s-ar traduce în engleză prin „firefox”. Oricare ar fi povestea, important este că e bună şi că merge înainte. Ne aşteaptă la orizont Firefox 2.0 care, dacă toate merg bine, ar urma să evolueze astfel:

  • Firefox 2.0 Beta 2 – 8 august
  • Firefox 2.0 RC1 – 1 septembrie
  • Firefox 2.0 RC2 – 8 septembrie
  • Firefox 2.0 RC3 – 15 septembrie
  • Firefox 2.0 Final – 26 septembrie

La final să ne amuzăm puţin. Ştiaţi că Internet Explorer 7 are propriul sit? Este www.ie7.com.

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (Neevaluat încă)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *