Dicţionare electronice


În topul celor mai descărcate programe din selecţia oferită de Cnet.ro, la rubrica Download, se află şi EnRo Dictionary, un mic dar eficient program-dicţionar care include 26.067 de cuvinte în dicţionarul englez-român şi 28.232 de cuvinte în dicţionarul român-englez. Cum între timp autorul şi-a mutat situl de pe Yahoo pe un domeniu propriu (Martau.com), pentru câteva luni indicaţiile noastre pentru descărcare au fost incorecte: astăzi însă le-am corectat, observând cu bucurie că programul a ajuns între timp la versiunea 1.30.

EnRo Dictionary

La capitolul funcţionalitate programul pare a fi la fel (probabil noua versiune a mai îmbunătăţit interfaţa şi poate ceva definiţii). Programul nu are nevoie de prea multe explicaţii, interfaţa fiind intuitivă şi opţiunile reduse: puteţi selecta tipul de dicţionar (RO -> EN sau EN -> RO), iar următoarele trei butoane din partea de sus a aplicaţiei vă permit 1) să păstraţi fereastra mereu deasupra celorlalte aplicaţii; 2) să apelaţi o fereastră despre program; 3) să părăsiţi programul. La minimizare programul trece în systray, aşteptând momentul în care aveţi nevoie de el.

Pe situl Kappa.ro veţi găsi indicate mai multe dicţionare româneşti, din păcate majoritatea comerciale. Veţi găsi şi unele gratuite, precum un dicţionar român-francez şi francez-român, cu o interfaţă foarte rudimentară. Mai mult decât nimic, nu?


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

0 comentarii


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *