Galerii flash cu JetPhoto Studio


Aveţi o serie de imagini şi doriţi să le inseraţi într-o pagină web folosind flash? Există diverse soluţii, comerciale şi gratuite. Una dintre soluţii o prezentăm în continuare, folosind programul JetPhoto Studio.

JetStudio

Deschideţi un nou album, trageţi cu mouse-ul câteva fotografii şi observaţi în partea de jos o serie de butoane, inclusiv unul roşu cu f-ul caracteristic de la flash. Apăsaţi acel buton ce va deschide fereastra capturată mai sus. După cum puteţi vedea, există două tipuri de galerii flash pe care le poate realiza acest program. Primul tip este un flash simplu – deja îl vedeţi mai jos – în care imaginile se succed una după alta. Nu există posibilitatea de a controla derularea imaginilor, tot ce puteţi alege fiind dimensiunea (există trei predefinite: 640×480, 480×360, 320×240). Exemplul de mai jos foloseşte dimensiunea medie.

Aţi observat poate că la finalul flash-ului de mai sus JetStudio Photo include un cadru de reclamă (un preţ pentru ceea ce aţi obţinut gratuit). Există însă şi un al doilea tip de galerie, mai elegant şi mai sofisticat, şi care în plus nu include cadru de reclamă, doar un text clickabil „Powered by JetPhoto”. În această a doua variantă galeria are butoane de navigare în faţă şi în spate, putând deci naviga între fotografii manual sau automat (slideshow). Dacă în JetPhoto Studio scrieţi descrieri ale fotografiilor, ele vor fi afişate în acest flash (uau!). Pentru a vedea concret al doilea tip de galerie flash va trebui să daţi click aici.

Vom mai publica în timp şi alte soluţii gratuite pentru integrarea de albume foto în paginile Dvs web folosind flash.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

10 comentarii

 1. Extraordinar programul pana acum!Simplu si eficient! Deja oricum caut galerii online pentru a putea posta fotografiile de la INTC-Sumuleu-Ciuc! 🙂 … daca nu voi da de altceva mai bun, probabil ca „JetPhoto” va fi castigatorul pentru galeria online de la >tgcl

 2. Tocmai am „descoperit” ca galeria se poate integra f. bine in design personalizat! Super!

 3. Pagina momentan de start a site-ului http://www.tgcl.cnet.ro facuta cu jetphoto.Studio

 4. Am implementat varianta a 2-a de galerii foto cu jet.photo studio si in site-ul meu dar nu stiu de ce nu-mi afiseaza fotografiile.
  http://www.raimondo.lx.ro/iulie2006.flash/index.html

 5. radu.capan spune:

  Mie mi se pare că nu ai publicat fotografiile! Varianta a doua de Flash presupune publicarea fisierului JetPhotoView.swf si a fisierului imagelist.xml. Le-ai publicat amândouă. Dar nu şi directoarele 128×128 şi 640×640 unde ai efectiv pozele. Prima variantă de flash includea imaginile in SWF (de aceea era mai mare). Varianta a 2-a le lasă externe, de aceea tb să publici fişierul SWF, cel XML şi două directoare (toate generate direct de JetStudio, nimic de făcut manual). Succes!

 6. Problema este ca am publicat şi directoarele 128×128 şi 640×640 unde sunt pozele. Local cand testez nu am nici o problema in afisarea galeriei. Cand creez o galerie foto cu jet.foto studio imi salveaza intreg pachetul pe desktop.Apoi iau intreg directorul si il duc in fisierele site-ului local.Pagina de index a directorului o modific in sensul ca-i adaug designul site-ului meu, lasand intact fisierul de flash pe care il regasesc acolo [swf …]. Salvez si local pagina merge ok. Cand urc pe net tot directorul cu tot ce implica, pe cand intru in locatie nu imi afiseaza galeriile. M-am uitat indelung si atent sa vad care ar putea fi problema insa se pare ca nu m-am prins. Si am incercat de 2-a ori. Local merge dar pe server nu vrea.

 7. radu.capan spune:

  Daca imaginile ar fi unde trebuie, atunci aici ar trebui sa se incarce o imagine, ori da eroare:
  http://www.raimondo.lx.ro/iulie2006.flash/128×128/flowers.JPG

  Mai verifica odata directorul. Daca nu se pot accesa prin web, nu are nici flashul cum sa le acceseze.

 8. radu.capan spune:

  Hmmm… s-ar putea ca tu sa fii pus de fapt bine fisierele, dar uite ce mesaj de eroare da serverul pe care il folosesti: „Fisierul nu poate fi accesat direct(imaginile hostate la LX.RO nu pot fi accesate direct, ele trebuie incluse intr-o pagina web);” S-ar putea ca de aici sa fie problema: nu poate „lua” imaginile direct. Este o restrictie a serverului LX.

 9. hmm .. asta cred ca e. Nu-mi dau ei voie.Col oricum.Si ma miram de ce nu merge pentru ca local imi merge perfect. Ma gandesc ca viitoarele galerii foto pt. tgcl. sa le fac cu jet.photo.studio. Dar aici cred ca va fi ok.

 10. Inca o dovada ca eu am postat bine fisierele si ca cei de la LX.ro baga restrictii este: http://www.raimondo.3x.ro/iulie2006.flash/index.html
  si se deschid fara probleme …
  mersi Radu ca m-ai luminat ca nu-mi dadeam seama.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *