Blogger are un promiţător beta


După unii cea mai importantă veste de la Google pe 2006 va fi noul sistem de blog, ce urmează să fie lansat în curând. Blogger.com, cumpărat de Google de ceva vreme, a lansat în paralel cu actuala versiune şi una beta.

Blogger Beta

Această versiune urmează să folosească conturile Google (conturile GMail adică), cei care au deja un astfel de cont putând să îşi deschidă un blog beta. Pentru cei care au de mai mult timp blog/bloguri pe Blogger.com, mutarea în noua versiune se va produce… în stilul Google: adică treptat, unii având acum posibilitatea, alţii în următoarele săptămâni. În timp toate conturile vor putea migra spre nou sistem acum beta.

Ce aduce nou Blogger Beta? Noutăţile sunt destul de revoluţionare, justificând într-un fel prezumţia că va reprezenta una dintre cele mai importante, dacă nu cea mai importantă ştire a anului de la Google. O primă modificare, invizibilă navigatorilor şi aproape invizibilă autorilor de bloguri pe Blogger.com va fi faptul că paginile de acum încolo sunt create dinamic, şi nu static. Dacă până acum adăugând o pagină în blog se genera practic o pagină HTML (de aici necesitatea etapei de Publishing la vechiul blog), de acum încolo paginile sunt create dinamic, în momentul cererii (adică atunci când un vizitator dă click pentru a ajunge pe o pagină a blogului, aceasta va fi generată în acel moment). Etapa de publicare/republicare dispare, dar cu aceasta şi facilitatea integrării unui blog în propriul sit (cu alte cuvinte, noul Blogger Beta va merge doar pe Blogger.com).

Blogger BetaO altă noutate va fi introducerea nivelelor de acces. În sfârşit un blog va putea fi accesibil doar autorului/autorilor (de exemplu pentru un jurnal personal); doar prietenilor (pentru un jurnal de familie, adresat unui cerc restrâns); tuturor.

Blogger Beta aduce şi o îmbunătăţire la capitolul design. Pe lângă completarea cu noi template-uri, designul unui blog poate fi acum modificat… cu mouse-ul! Cu tehnica drag and drop autorii de bloguri pot acum să aleagă ce elemente să aibă sau să nu aibă în design.

În fine, o altă noutate ce merită menţionată poartă o amprentă clară GMail: introducerea de etichete (labels). De acum unui text din blog puteţi să îi atribuiţi oricâte etichete, ce va putea să uşureze navigarea: marcând articolele de vacanţă cu cuvântul vacanţă, veţi putea dintr-un click să regăsiţi toate textele pe această temă.

Dacă vreţi să testaţi noul Blogger, mergeţi la beta.blogger.com.

Dacă aveţi întrebări sau doriţi să citiţi informaţii suplimentare despre noua versiune Blogger, vedeţi pagina aceasta.

Dacă doriţi să (re)citiţi:


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. jürgen.toth spune:

    Un sit care ofera template-uri in special pentru Blogger.com il gasiti la adresa: http://www.pannasmontata-templates.net/templates/

  2. constantin spune:

    Da, interesant blogspot-ul, iar google este foarte apreciat de mine pt. ca ofera foarte multe servicii iar cu un singur cont la gmail le poti accesa pe toate. Bravo lor. Dar totusi nu stiu de ce nu pot edita etichetele pe blogger; de fapt vreau sa sterg cateva etichete… O zi buna.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *