GFYD – Google For Your Domain


Google are printre proiectele în etapă beta şi unul care ar urmări să ofere servicii de email (aproape) echivalente cu GMail, dar cu domeniile utilizatorilor. Astfel, prin Google For Your Domain, dacă deţii domeniul undomeniu.ro, de exemplu, poţi avea adrese gen ceva@undomeniu.ro de 2Giga ca şi GMail. De fapt interfaţa va fi ca la GMail!

GMail for Your Domain

Administratorul poate crea adrese de email, aliasuri, monitoriza folosirea conturilor… Totul într-o interfaţă web intuitivă. Serviciul GFYD este însă doar în stadiul Beta. Pe bază de invitaţie poate fi testat (eu îl testez acum cu un domeniu la care emailul nu îl folosesc aproape deloc), la completarea cererii indicându-se numărul de conturi dorite. Dacă Google acceptă cererea se primesc indicaţiile pentru modificarea înregistării MX din DNS. Într-o zi (24 de ore) sistemul poate fi funcţional. Şi este funcţional.

Întrebarea mare este: ce va face Google în continuare? Grupul de discuţii al celor care testează noul serviciu a dezbătut în repetate rânduri întrebarea de pe buzele tuturor: va rămâne un serviciu gratuit sau va deveni comercial? Dacă va fi un serviciu gratuit, poate vom migra şi conturile @cnet.ro (acum de 5MB) spre conturi tip GMail (adică de 2GB). După unii serviciul va rămâne gratuit, contra reclamelor text – a la GMail. După alţii serviciul va fi gratuit cu un număr mic de conturi (25 sau 100 sau altă valoare), fiind contra cost pentru un număr mai mare de conturi sau pentru facilităţi suplimentare. Speranţa mea este ca măcar un pachet de bază GFYD să fie gratuit, după etapa beta. Atunci probabil mii (zeci de mii?) de domenii vor migra pentru a avea conturi de email de capacitate uriaşă, cu suport POP3, redirectare, filtru spam foarte bun…

Până atunci rămânem cu ochii pe Google şi pe al lor GFYD.

radu.capan


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (1 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. Ruxandra spune:

    Daca cumpar domeniu la adresa data de tine, blogul care il am acum pe blogspot va fi trecut pe domeniu?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *