NASA World Wind


Ajuns la versiunea 1.3.5, NASA World Wind te lasă să măreşti de la altitudinea satelitului în orice loc de pe Pământ. Utilizând imaginile capturate de satelitul Landsat ca şi datele Shuttle Radar Topography Mission, World Wind oferă o experienţă bogată 3D, creând impresia că ai fi acolo.

World Wind este oferit în format open-source, scopurile declarate fiind acelea de a-i mări calitatea prin aportul multor persoane, a maximiza conştientizarea si impactul cercetării, totul în sprijinul misiunii NASA: „To inspire the next generation of explorers … as only NASA can” (Să inspire următoarea generaţie de exploratori… aşa cum numai NASA poate).

Aplicaţia foloseşte tehnologia Microsoft .NET pentru dezvoltare rapidă şi pentru a beneficia uşor de standarde deschide, cum ar fi XML, WMS. Graficele 3D folosesc DirectX pentru afişare, cerinţele minime pentru instalare sunt CPU 700 MHz, 128 MB Ram, 1 Gb spaţiu.

Un accept puternic a fost pus în uşurinţa de folosire pentru oamenii de toate vârstele. Tot ce aveţi nevoie (afară de cele menţionate mai sus) este un mouse cu 2 butoane şi un scroll cu care puteţi apropia sau depărta.

Ultima versiune vă permite să vizitaţi virtual nu numai Pământul, dar şi Luna şi planeta Marte. Atractiv, nu-i aşa? Mai multe imagini puteţi vizualiza aici iar aplicaţia poate fi descarcată de aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 4,00 din 5)
Se încarcă...

4 comentarii

 1. ender spune:

  As dori sa stiu va rog frumos cum pot face sa dau un zoom macar pina la 5 km si sa se vada ceva macar cit de cit…????

 2. ***** spune:

  Hei, oare unde gtasesc si eu un program de vizualizat pamantul si fiecare continent si ocean?
  Sa stii ender ca nici eu nu stiu?

 3. iosif spune:

  Descarcati Google Earth si gata.

 4. Sorin spune:

  Din pacate acest soft m-o dezumflat de tot, ma asteptam sa faca ceva, dar la un zoom ceva mai mare (vad doar Romania pe intregu ecran) rezolutia este execrabila. Si imi spune ca conexiunea cu serverul este intrerupta. Nu stiu cum se foloseste, dar pe linga Google Earth nici nu se compara. Eram interesat sa aflu valorile vitezelor vinturilor, dar se are ca va trebui sa renunt la acest soft cu nume foarte sonor: Nasa World Wind.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *