Fotopedia.ro


La 7 august WeRule Studio lansa situl Fotopedia.ro. Situl prezentat astăzi este foarte tinerel şi foarte promiţător, acoperind diverse sub-arii ale spaţiului foto, ceea ce îl face interesant pentru un public larg, pentru profesionişti sau amatori în ale fotografiei, precum şi pentru cei pur şi simplu interesaţi de imagini. (Iniţial am crezut că între Fotopedia.ro şi Softpedia.com ar fi vreo legătură, dar se pare că nu.)

Fotopedia.ro

Existenţa, cel puţin financiară, a sitului pare a gravita în jurul Magazinului online, unde puteţi găsi aparate foto, carduri, obiective, lentile şi inele adaptoare, acumulatori, blitzuri, trepiede, cărţi şi filtre. Nu aş şti să spun dacă preţurile sunt bune, dar cu certitudine paleta este variată (ca tipuri de produse), dar nu foarte mare (adică per tip de produs sunt doar câteva opţiuni). Oricum, cred că Fotopedia.ro trebuie trecut în lista „de consultat” când pe viitor veţi mai achiziţiona ceva legat de fotografie. Mai există o secţiune comercială a sitului, care iniţial m-a făcut să simt un fior de bucurie: Laborator foto. Având un cont (evident gratuit) pe sit, puteţi face upload la fotografiiile pe care le doriţi tipărite (evident contra cost), indicând apoi hârtia, dimensiunile şi numărul de exemplare. Tarifele pentru fotografii sunt acceptabile (comparând cu magazinele pe care le ştiu eu în zona mea), dar marea dezamăgire am avut-o când am văzut că, indiferent de comandă, trebuie plătită o taxă de transport de 15RON. Prea mult ca să mă intereseze… Păcat!

Dar de acum înainte vin secţiunile gratuite ale sitului. Prima este Concurs foto, care oferă trei premii atractive pentru luna septembrie. Probabil concursul va fi lunar, participanţii trebuind să trimită spre concurs cele mai bune fotografii ale lor. Eu am dat 5 puncte unei fotografii care m-a impresionat (cea cu „Să trăiţi bine!”). Dacă nu vă pasionează nici să concuraţi, nici să jurizaţi (fotografiile câştigătoare sunt alese pe baza voturilor publicului, nu ale unui juriu al sitului), poate doriţi un wallpaper. Secţiunea Wallpapers vă oferă câteva categorii de wallpaper-e (Abstract, Animale, Astronomie, Cer, Flori, Fluturi, Hi-Tech, Imagini, Maşini, Oameni, Peisaje, Urban), majoritatea goale! Cred că actualmente este o problemă de programare la sit, pentru că din prima pagină se găsesc fotografii la secţiunile aparent goale. Wallpaper-urile existente par a fi contribuţii ale membrilor sitului, ceea ce înseamnă că şi Dvs puteţi contribui cu propriile fotografii! (Eu am de gând să fac, după ce voi termina cu acest articol… şi cu alte datorii urgente.)

O secţiune care în timp ar putea să devină favorita mea este cea intitulată Campus. În ea există pentru moment trei subsecţiuni: Articole (câteva, de exemplu: „Trucuri pentru fotografii mai reuşite”), Dicţionar (dacă nu ştiţi ce înseamnă EXIF, teleobiectiv, zoom optic) şi Întreabă editorii (una dintre întrebări este despre curăţirea ecranului CCD). Sper această secţiune să crească asemenea lui Făt Frumos, adică repede! În fine, mai există şi un forum al sitului, unde pentru moment nu este prea multă agitaţie. Sunteţi deja pe Fotopedia.ro? Dacă nu daţi click acum şi aici.


Apreciază articolul:

1 stea2 stea3 stea4 stea5 stea (2 evaluări, media: 5,00 din 5)
Se încarcă...

3 comentarii

  1. Fain FOTOPEDIA. M-am inscris in site si am si postat mai multe fotografii pentru concursul din luna septembrie.

  2. radu.capan spune:

    Atentie: pentru concursul din luna octombrie! Nu cred ca ma insel, citisem in regulament ca pozele transmise intr-o luna intra intr-o preselectie (12 doar) pentru concursul urmatoarei luni. Deci daca azi ai propus niste poze in concurs, ele intra in concursul din octombrie. Iti doresc succes sa intre macar una intre cele 12 alese de Fotopedia.

  3. radu.capan spune:

    Astăzi am sesizat aprobarea unui wallpaper pe care l-am trimis la Fotopedia.ro după ce am scris articolul. Se găseşte aici. Probabil aceasta mă va motiva să mai trimit wallpaper-e 🙂 .


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *